Társalgó

Itt megtalálható a Fórum szabályzat, amit jó, ha elolvastok. Van még Társalgó, Sorozatok vagy filmek ajánlása, Szülinaposok köszöntése és Feliratkérés.

Moderátorok: Vandi, angeni, doramaforever

Bukoba

Re: Társalgó

HozzászólásSzerző: Bukoba » 2015.01.15. 10:09

Sziasztok!

Pár napja regisztráltam hozzátok, mivel nagy rajongója vagyok az ázsiai filmeknek. Örülök, hogy van még valaki kis hazánkban, aki időt és energiát szán arra, hogy ezek az indokolatlanul mellőzött alkotások eljussanak hozzánk. Sajnos eredeti nyelven nem élvezhetem ezeket a filmeket, mivel az angolon kívül más nyelvvel nem boldogulok, ezért nagy örömöt jelentettek számomra az itt található feliratok. Szóval köszönöm nektek. Egyúttal kérdezném, hogy tudtok-e ajánlani jó vígjáték sorozatot, mert sorozat témában eddig nem nagyon mélyedtem el. Köszi előre is.

Jogvédős témához: A magyar szerzői jogi törvény szerint a letöltés " többszörözésnek" minősül, ugyanakkor a törvény 35.§ (1) bekezdése kimondja, hogy "magáncélra bárki készíthet a műről másolatot, ha az jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja. (Kivéve építészeti mű, műszaki létesítmény, szoftver, számítástechnikai eszközzel működtetett adattár.) Ez a szabály vonatkozik a letöltésekre is, méghozzá attól függetlenül, hogy a 'feltöltés', vagyis az interneten történt nyilvánossá tétel jogszerű volt-e. Feliratok vonatkozásában nem találtam releváns infót.

Üdv, Bukoba

erzsi69

HozzászólásSzerző: erzsi69 » 2015.01.15. 12:04

Kedves Bukoba!

Üdv nálunk :) Az ajánlásokat a többiekre bízom. Nekem is jól jönne egy vígjáték sorozat, amit még nem láttam :)

Rika

HozzászólásSzerző: Rika » 2015.01.16. 10:22

Kedves Bukoba, én is üdvözöllek, csodálatos helyre csöppentél! Nekem az itteni fordítócsapat által fordított sorozatok közül két olyan vígjáték van, ami nagyon a szívemhez nőtt: The Greatest Love és Bad Family. A d-addicts oldaláról pedig a nemrég befejeződött Modern Farmer jut most még eszembe, ha nevetős történetre vágyna valaki.
A legjobb taktika talán az lenne, hogy olvasd végig az itteni sorozatok leírását, meg a hozzászólásokba is kukkants bele... nekem sokat szokott segíteni mások véleménye, hogy kedvet kapjak eldönteni, nekem is tetszik-e? :)
"Ki hallja létének monoton dübörgésében:
Csak teste fogoly, a lélekgondolat szabad."

Bukoba

HozzászólásSzerző: Bukoba » 2015.01.16. 14:32

Szia Rika! Köszönöm a választ, körülnézek majd a fórumban, ha lesz egy kis időm. Az az igazság, hogy eddig csak amcsi sorozatokat néztem/nézek, de az alapján, hogy a filmek mennyivel jobbak mint az amerikai filmek, nagy várakozással tekintek az ázsiai sorozatokra.

62Rita

HozzászólásSzerző: 62Rita » 2015.01.16. 16:31

Kedves Bukoba! Én sorozatokkal kezdtem, majd csak utána jöttek a filmek, nem is kedvelem őket annyira, mint a sorozatokat.
Csak a magam fordításaiból tudok ajánlani neked, mert csak azt a filmet, sorozatot nézem, amit lefordítok, mást nem.
Ha megunod a vígjátékokat, bátran kóstolj bele drámákba, melodrámákba, történelmi sorikba is. Rá fogsz jönni, hogy nem csak
komédiában tudnak nagyot alkotni az ázsiaiak.
Szóval jöjjenek a könnyedebb sorozatok (bár minden vígjátékban jócskán vannak szívszorító részek is). Spoilerbe teszem, a sori
linkjét:

KÍNA:
The Queen of SOP THAIFÖLD:
Full House (2014) TAJVAN:
Love Around Hayate the Combat Butler Go, Single Lady (hétfőn kezdjük kitenni a részeket) KOREA:
Invincible lee Pyung Kang The Greatest Love Bad Family After School: Lucky Or Not You're Beautiful I Do, I Do Full House Take 2 A Gentleman's Dignity Jó hosszú lett a lista, ezért most filmeket nem ajánlok, másnak is hagyok lehetőséget. Megjegyzem, fájt a szívem azokért
a sorozatokért, amik csodálatosak, de nem romantikus vígjátékok, így nem kerülhettek a felsorolásba.

Kép

Barbi

HozzászólásSzerző: Barbi » 2015.01.16. 19:15

Oh a csodálatos szépséget Te fordítottad mindig szeretem volna megköszöni akkor most megteszem.
Ázsiaékkövei kiírás és a DA tényleg nem ment.
A mai napon 16:52:32 és 17:06:05 között DDOS támadás alatt volt a tárhelyszolgáltatónk mind a 46 szervere, ezért az Ázsia ékkövei ezen időszak alatt nem volt elérhető. A hackereknek nem sikerült leállítani a szervereket, viszont sikerült ellehetetleníteni a honlapok működését. Az ismeretlen hackerek egyetlen célja ezzel ez volt: "because we can", azaz "mert képesek vagyunk rá".
Ilyen nagy ikonokat szeretnék Én is de nem találom csak a piciket?

Üdv.
Barbi

Ulbi

HozzászólásSzerző: Ulbi » 2015.01.16. 20:29

Segítség kellene.

Találtam egy kínai web-drámát. 10 részes, kb. 13-15 perces 1-1 rész. Elméletileg a The Heirs és a You Came From the Stars koreai sorozatokból vegyítették össze. Az 5. részt nézem éppen, de én a BOF-t is felfedezem benne.

Az angol címe: Heirs From Another Star

Ez itt az opening-je
Olyan szívesen lefordítanám, de sajnos feliratot sehol nem találtam hozzá. Ebben kellene a segítség, hátha ti ügyesebbek vagytok.

Előre is köszi :)
Kép

62Rita

HozzászólásSzerző: 62Rita » 2015.01.16. 20:39

Szia Ulbi! Már legalább három hónapja próbálok hozzá feliratot szerezni (mindegy, hogy milyen nyelvű), de eddig nem sikerült.
A címe, Heirs From Another Star. Ha találok, elküldöm neked. Ők fordították:
Kép

Ulbi

HozzászólásSzerző: Ulbi » 2015.01.16. 20:49

Szia Ulbi! Már legalább három hónapja próbálok hozzá feliratot szerezni (mindegy, hogy milyen nyelvű), de eddig nem sikerült.
A címe, Heirs From Another Star. Ha találok, elküldöm neked.
Rita!

Nem tudtam, hogy kinézted magadnak. Bocs. Nem ragaszkodom hozzá, hogy én fordítsam le. Szívesen lemondok róla a javadra, te úgyis gyorsabb vagy :)

Nagyon jó kis sorozat, és a zenéje...elolvadok
Kép

62Rita

HozzászólásSzerző: 62Rita » 2015.01.16. 20:53

Barbi! Melyik csodálatos szépségre gondoltál? Nagyon szívesen a feliratot!

Pici képeket könnyedén be tudsz tenni a netről, de csak ilyen smiley nagyságúakkal próbálkozz, mert ha túl nagy lesz a betett kép,
széthúzza az oldalt, és azt nagyon sokan utáljuk.

Írd be a keresőbe, hogy "boldog smiley gif", "szomorú smiley gif", "sportoló smiley gif", havas smiley gif"... amilyet szeretnél.
Amikor találsz egy megfelelőt, akkor kattints rá, majd jobb klikk --> "Kép címének másolása". Visszajössz ide, és beilleszted a
kép címét, majd kijelölöd, és megnyomod a fenti "Img" gombot. Azt elfelejtettem írni, hogy ezt csak úgy tudod megcsinálni, ha
a hozzászólásodat nem a "Gyors válasz"-ba írod meg, hanem ráklikkelsz a "Teljes szerkesztő & előnézet"-re, majd abba a felugró
ablakba írsz. csak ott találhatóak meg az "Img" gomb például.

Kép

Vissza: “Mindenféle”