Társalgó

Itt megtalálható a Fórum szabályzat, amit jó, ha elolvastok. Van még Társalgó, Sorozatok vagy filmek ajánlása, Szülinaposok köszöntése és Feliratkérés.

Moderátorok: Vandi, angeni, doramaforever

62Rita

Re: Társalgó

HozzászólásSzerző: 62Rita » 2015.04.03. 19:30

Akik csak olvasgatni és letölteni szoktak nálunk, jobb, ha elolvassák a
Fórumszabályzatot, annak is a "III. Regisztrált felhasználók törlése" pontját,
majd utána a figyelmeztetést!
Kép Kép

gyomar

Rita

HozzászólásSzerző: gyomar » 2015.04.03. 20:56

Szia, Kedves Rita!
Elolvastam az interjút, és olyan boldogság volt, hogy én ismerlek Téged.
Azok a szerencsések közé tartozom, akikkel beszélgetünk, viccelődünk, vagy esetleg mérgelődünk valamin együtt, aminek Te vagy a motorja, aki miatt mindennap, akár többször feljövünk szétnézünk mi újság, van-e új felirat, vagy milyen idő van Pesten, vagy kinek érkezik haza valahonnan a gyereke és sokáig sorolhatnám, hogy miért jövünk ide.De az biztos, hogy Te egy fontos szerepet játszol ebben.
Nagyon szép hétvégét kívánok neked és minden fórumozónak.
Marcsi :-)

mikaz

HozzászólásSzerző: mikaz » 2015.04.03. 22:24

Kedves Rita! Gratulálok a Jackiminél olvasható interjúdhoz! Nagyon kedves, őszinte embernek ismertelek meg az eddigi munkáidból, és a fórumokon tett bejegyzéseidből. Az interjú is ezt a képet igazolja. Kívánom, hogy ezután is sok örömöd legye a feliratokban, a fellelt sorozatokban! Ha el is hagytad Koreát, az eddigi fordításaidért is hálás vagyok, nagyszerű élményt nyújtottak. S bízom benne, hogy lesz még visszatérés, ha csak nosztalgiából is.
KépKép

Kata58

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2015.04.03. 22:42

Egyet értek veled Mikaz, reméljük még lesz visszatérés Koreába is...Bár annak akkor nagyon Klassznak kell lennie,, :lol: :lol: :lol: :D :D

desertqueen
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: desertqueen » 2015.04.03. 22:48

Az interjú nekem is nagyon tetszett! Melyik volt az első film, amire azt hitted tévedésből, hogy koreai (közben hongkongi volt) és nagyon tetszett? Szívesen megnézném én is! :)

62Rita

Marcsinak:

HozzászólásSzerző: 62Rita » 2015.04.04. 06:59

Szia, Kedves Rita!
Elolvastam az interjút, és olyan boldogság volt, hogy én ismerlek Téged.
Azok a szerencsések közé tartozom, akikkel beszélgetünk, viccelődünk, vagy esetleg mérgelődünk valamin együtt, aminek Te vagy a motorja, aki miatt mindennap, akár többször feljövünk szétnézünk mi újság, van-e új felirat, vagy milyen idő van Pesten, vagy kinek érkezik haza valahonnan a gyereke és sokáig sorolhatnám, hogy miért jövünk ide.De az biztos, hogy Te egy fontos szerepet játszol ebben.
Nagyon szép hétvégét kívánok neked és minden fórumozónak.
Marcsi :-)
Kedves Marcsi! Nagyon aranyos vagy! Én is örülök, hogy megismerhettelek! Hála a SSSS-nek! Már írtam neked,
mennyire tetszett, hogy nem adtad fel a harcot, többször is nekiugrottál a Silver Spoonnak, hátha....
Nem jött össze többedszerre sem, de ez nem tántorított el a nem koreai soriktól, maradtál, és a thai FH-t már
együtt néztük végig. De jó is volt! És azóta is de jó!

Neked is kellemes hétvégét kívánok!

Kép

62Rita

Zsuzsának:

HozzászólásSzerző: 62Rita » 2015.04.04. 07:39

Kedves Rita! Gratulálok a Jackiminél olvasható interjúdhoz! Nagyon kedves, őszinte embernek ismertelek meg az eddigi munkáidból, és a fórumokon tett bejegyzéseidből. Az interjú is ezt a képet igazolja. Kívánom, hogy ezután is sok örömöd legye a feliratokban, a fellelt sorozatokban! Ha el is hagytad Koreát, az eddigi fordításaidért is hálás vagyok, nagyszerű élményt nyújtottak. S bízom benne, hogy lesz még visszatérés, ha csak nosztalgiából is.
Kedves Zsuzsa! Boldoggá tesz, hogy ilyennek látsz! Szoktam mondani, hogy nem szeretek álszerénykedni.
Van igazság abban, amit írtál. Persze, azt sem szeretném, ha valaki ezt a kijelentésemet félreértené. Ha
önkritikát kell gyakorolnom, azt is megteszem, és elég szigorú bírája vagyok saját magamnak.

Sajnos nem érzek késztetést, hogy újra koreai sorozatot, vagy filmet fordítsak. Pár webdrámát megcsináltam
karácsony és szilveszter környékén, de igazán csak az After School: Lucky or Not tetszett közülük. Az jó volt.
Ebben a műfajban (webdráma) is sokkal klasszabbat alkotnak a kínaiak. Arra viszont nagyon jó volt ez a pár
koreai webdráma, hogy a nyelvet gyakoroljam, felfrissítsem. Jól esett újra hallani az ismerős szavakat,
kifejezéseket.

Egy izgalmas koreai minisorozat van a tarsolyomban, nem is értem, miért nem fordította le még senki, pedig
nagyon nagy siker volt, amikor vetítették. Én sem tudom, mikor fogom elővenni, mindig akad egy nem koreai,
ami bekavar, és elé tolakszik.

Most például egy angol nyelvű felirattal ellátott szingapúri sorira bukkantam. Ez azért nagy kincs, mert az ő
sorozataik mind hardsubosak, softsub nélkül meg nincs fordítás. Naná, hogy azonnal le kellett töltenem (négy
napig csorgott). Már öt részt megnéztem belőle. Nagyon tetszik! A műfaja, "csajos akció sorozat". Én neveztem
el így, mert minden főszereplő, a rendőrtől a besúgóig, a keresett személytől, az áldozatig, nő. Persze vannak
benne férfiak is, de a nők adják a báját, a lightosságát, a puhaságát az amúgy kemény, férfias műfajnak tekintett
akció sorozatnak. Ebben még a vér sem folyik, mégis végtelenül izgalmas.
Igazi csemege, és az ilyennek nem tudok ellenállni. Koreai minisori megint arrébb tolva. De már csak miattad is
igyekszem valamikor lefordítani!

Köszönöm kedves soraidat! Kellemes Ünnepeket kívánok!

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 62Rita 2015.04.04. 07:46-kor.

62Rita

Katának:

HozzászólásSzerző: 62Rita » 2015.04.04. 07:45

Egyet értek veled Mikaz, reméljük még lesz visszatérés Koreába is...Bár annak akkor nagyon Klassznak kell lennie,, :lol: :lol: :lol: :D :D
Kedves Kata! Én is egyetértek! De be kell valljam, már nem követem a koreai sorozatokat. Különben is
mindegyiknek akad fordítója, míg a tajvaniakat csak kevesen, a kínaiakat pedig csak hárman fordítjuk,
azt is megosztva. Dabdi történelmit, Shaolin Bunny fantasy-t, és pedig modernet. Nagy kár lenne, ha
lefordítatlanok maradnának ezek a csodálatos alkotások!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!

Kép

62Rita

Desertqueennek:

HozzászólásSzerző: 62Rita » 2015.04.04. 08:13

Az interjú nekem is nagyon tetszett! Melyik volt az első film, amire azt hitted tévedésből, hogy koreai (közben hongkongi volt) és nagyon tetszett? Szívesen megnézném én is! :)
Kedves desertqueen! Köszönöm kedves hozzászólásodat az interjúhoz! Nagyon örültem neki! Ha itt
befejeztem a fórumozást, ott is fogok neked válaszolni.

A Blind Detective volt az első nem koreai filmélményem. Annyira más volt, mint az általam eddig látottak,
hogy azonnal megkedveltem. Fura volt a humora (de én az ilyet pont szeretem), a színészek alakítása (ezt
is pont szeretem). Zavart a nyelv, a túl rövid szavak, mondatok, de azt mondtam, hogy akkor sem állok
fel előle, ha a kutya kovászt eszik. Jól tettem! Ha nem maradok, nem ismerhettem volna meg egy csomó
csodálatos sorozatot, filmet.

Azt javaslom, hogy a Blind Detective mellett, nézd meg a vietnámi The Lady Assassint! A SSSS-re is azt
mondtam, hogy ilyet még nem láttál, hát a TLA-ból sincs még egy! Csodálatos, érdekes, különleges film.
Nem is tudom, hogy az írójának, hogy jutott ilyen az eszébe. Azonkívül segítene a thai nyelvvel szembeni
ellenállásodat leküzdeni. A két nyelv nagyon hasonló hangsúlyában, dallamában, de a vietnámi kicsit jobb
a fülnek. Viszont ha megszoktad, egy lépéssel közelebb kerülsz a thai Full House-hoz, amit vétek lenne
kihagyni! Gondolj bele, csak ketten írták azt, hogy az eredeti, a 2004-es, jobban tetszett nekik. Kell ettől
nagyobb elismerés?

http://doramaforever.hu/viewtopic.php?f ... 3b1daff7d7
http://doramaforever.hu/viewtopic.php?f ... 3b1daff7d7

Nektek is Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!

Kép

Kata58

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2015.04.04. 09:45

A Blind Detectív nekem is nagyon tetszett...tényleg érdemes megnézni...Talán a japán Border ami megközelíti...már előre sajnálom, hogy vége lesz.... :) :D

Vissza: “Mindenféle”