Sziasztok! Ismét a végére értem egy sorozatnak, így itt az ideje a már-már hagyományos ajánlómnak. A mostani darab a japán Zettai Kareshi (Absolute Boyfriend) sorozat volt. A rövid tartalom a következő (forrás: Ázsia Ékkövei):
"Riiko-chan rettentően naiv lány. A nagy szerelmet keresi, mindeddig sikertelenül. Ismét reménytelenül szerelmes. Miközben erről mesél a barátnőjének, véletlenül meghallja egy rejtélyes idegen, és kihasználva Riiko naivságát, elhívja a vállalatához. Riiko mit sem sejtve vele tart. Ekkor még nem tudja, milyen hatással lesz ez a rövid idő, amit ott tölt, a hátralévő életére. A férfit Namikiri-sannak hívják, és a vállalata azzal foglalkozik, hogy a nők számára megtalálják a mindent elsöprő szerelmet. Vagyis Riiko így gondolja...
Pár nap múlva kap egy hatalmas csomagot. El sem tudja képzelni, mi lehet az mindaddig, amíg ki nem bontja. Meglepetésére egy mozdulatlan férfi fekszik benne. Ez a férfi lenne az ő tökéletes szerelme? Itt kezdődnek a bonyodalmak. Ugyanis a férfi egy robot, mindemellett még borzasztóan jóképű is, és arra programozták, hogy Riiko tökéletes szerelme legyen. Riikonak mindössze öt próbanapja van, hogy döntsön. Megtartja-e vagy sem."
Nos, nehezen indult számomra a sorozat, az első rész első felét elég nehezen bírtam, de aztán egyszer csak belejöttem. Az alap szituáció, az ember gép kapcsolat, illetve a nem klasszikus szerelmi háromszög teszi élvezetessé a sorozatot. Persze a robot működésének sajátosságaiból adódó helyzetkomikum fűszerezi az egészet, és teszi kiemelkedően szórakoztatóvá a sorozatot. Szépen fejlődnek az ember-ember és ember-robot kapcsolatok, egészen a megható lezárásig. Ismét egy kellemes darabot sikerült hát választanom, amit jó szívvel ajánlok mindenkinek. Most egy kis szünet következik sorozatok terén, mert már annyi film halmozódott fel időközben nálam, hogy azokat is nézni szeretném. De megnyugtatok mindenkit, folytatni fogom a sorozatozást is (és a jelek szerint egy újabb japán alkotás a legnagyobb esélyes).