Köszönöm a feliratot, kedves
TéVé, és
Hajninak is a segítséget az ellenőrzésben.
Én már korábbról is tudtam, hogy
Blackfield vagy,

mert a fansub régebbi honlapján az egyik filmfordításodnál ezen a néven reagáltál a hozzászólásokra. Bizonyára a
Romantic Heaven topikjában volt, mert azt a filmet láttam a fordításodban.
Szeretem a speciálokat, mert a rövidségüknél fogva velősek és intenzívek. Mindig is csodáltam, hogy az alkotók hogyan képesek olyan sok mindent belesűríteni egy órába úgy, hogy mindez élvezhető és érthető legyen.
A főszereplő színész miatt is kíváncsi voltam erre a rövid tévéjátékra, mert
Im Ji-kyu a
The King's Face 16. részétől feltűnik, és határozottan üde színfoltot képvisel mind a megjelenésével, mind a szerepével.
A film azon túl, hogy bemutatta a sport nevelő hatását, ismét felhívta a figyelmet az iskolai erőszakra. Számomra elképesztő, hogy a mindennapok részének és természetes jelenségnek tekintik a diákok és tanárok egyaránt (már több ilyen témájú alkotást láttam). A tanulók rá se hederítettek arra, amikor néhányan elkezdték rugdosni az egyik osztálytársukat, a felnőtt pedig azt tanácsolja a rendszeres bántalmazást elszenvedő gyereknek, hogy csak az érettségiig bírja ki. Elgondolkodtató, hogy vajon mi váltja ki ilyen tömegesen a fiatalokban az erőszakot, illetve mi csillapíthatná le. Az biztos, hogy az odafigyelés és a törődés segít. Csak éppen ez nem a tanár dolga lenne, hanem a szülőé, én legalábbis így gondolom.