Black And White (Teljes) * tajvani sorozat * Ulbi

Ázsiai sorozatok feliratai.

Moderátorok: Vandi, angeni, doramaforever

Ulbi

Re: Black And White (14/24)

HozzászólásSzerző: Ulbi » 2015.02.18. 09:39

Majd jöttek a találgatások és kombináltunk ezerrel 1.

Atina írta:
Kedves Ulbi!
Megnéztem a 11-ik részt is, hát… újabb csavarokban nincs hiány, és itt most elsősorban Xiu Jei Kai-re gondolok. Az hogy ki van a fax túloldalán annyira nem volt meglepő - korábban már gondoltam rájuk -, inkább Vic viselkedése az, amit nem tudok hova tenni. Tényleg nem emlékszik a múltra (mindig csak ugyan azokat az emlékképeket látjuk), kutatott egyáltalán a miértek után, talált valamit, miért elégedet meg ezzel az élettel (OK, elhiszem, hogy ez egy kényelves világ, főleg a múlt tükrében, de megéri/megérte)? Miért pont Vic-et szúrták ki maguknak? Jó baleknak tűnt (nem hiszem), de akkor miért, talán köze van a főnökhöz, vagy a főnök így törleszt valakinek? Esetleg a család tagja (ez mondjuk elég vad ötlet, de nem zárnám ki). Szóval számtalan kérdésem van, de egyikre sincs válaszom, most már meg sem merem próbálni a találgatást, mert a lánynál is mellé lőttem.

A veréses jelenetnél megsajnáltam Vicet, bár azzal nem értek egyet, hogy egyedül a lány ismerte ő, hogy tudta hogyan él, hiszen a gyorsétteremben találkoztak először és utoljára az operáció előtt. Ezt nem igazán nevezném ismeretségnek, inkább csak egy szerencsés találkozásnak. Azzal viszont nagyon is egyet értek, hogy minden, amit Markék látnak az szemfényvesztés.

Nagyon szépen köszönöm, hogy három részt hoztál egyben, nagyon jó volt újra látni a fiúkat.

Civiseva írta:
Köszönöm az új BaW részeket Ulbi
"Csomagban" néztem meg a három részt, és nagyon örülök, hogy így tettem. Volt bennem egy kis félelem, mert annyira régen láttam az előző részeket. Azt gondoltam, hogy már semmire sem fogok emlékezni. Szerencsére nem így történt. Elég volt pár kocka a 8. rész végéből, és már a helyükre is kerültek a dolgok. Végre kaptunk egy kicsit Vic múltjából, ami most úgy tűnik. hogy csak tovább bonyolítja a dolgokat. Én is kíváncsi vagyok nem csak Mark, hogy hogyan is alakul a hármas további kapcsolata.

Olvastam az Atinának írt válaszodat és egy kicsit elszomorodtam. Azt gondoltam, hogy nem halt meg a gyorséttermi lány. Sajnálom, ha csak ennyi volt a szerepe. Én egy kapocsnak láttam Vic múltja és jelene között, azt hittem, hogy fontosabb szerepe lesz.

A hot dog-os fiúval kapcsolatban van egy vad gondolatom. Annyira vad, hogy le sem merem írni. Kíváncsi leszek, hogy beigazolódik-e. Ha tovább halad a történet, és egy kicsivel többet tudunk meg róla is majd visszatérek rá.

Még egyszer köszönöm ezt a három részt, ilyen csomagok mindig jöhetnek.
Kép

Ulbi

HozzászólásSzerző: Ulbi » 2015.02.18. 09:41

Majd jöttek a találgatások és kombináltunk ezerrel 2.

Válasz Atinának:
Kedves Atina!
Végre ide értem.
Mentségemre legyen mondva, hogy fordítottam. A 12. részt. És el is készültem vele. Úgyhogy lesz mit nézni jövő héten is. :)

Engem azért meglepett, hogy ki volt a vonal túlsó végén, mert én egy magas rangú rendőrre tippeltem. Különösen, hogy voltak már találkozásaik a triáddal, pl. amikor besétáltak az utcájukba, vagy lebuktak kutakodás közben, meg Da Yant is beinvitálták egyszer a kapitányságra. És Da Yan végül is az, aki (nyilván a főnök utasítására) a faxokat küldi, de én mégsem láttam semmit se a viselkedésén, ami erre utalna.

Én olyan összeesküvés-elméletet gyártottam (persze most már tudom, hogy nem így volt), hogy a Sárközy banda kapja el Zai Tiant a dokk alatt. Aztán megműtettik az agyát, hogy "gépemberré" váljon, de a műtét valamiért nem jól sikerül, és ezért nincsenek emlékei (amelyek majd idővel visszatérnek, mert most csak amnéziás). Aztán kimenekíti valaki, aki már másokat is kimenekített onnan. Hogy el tudja bújtatni, plasztikáztatja a fiú arcát és új személyazonosságot teremt neki. És ebbe az elméletbe jól beleillett az, amit Gao Yi mondott neki a metró mozgólépcsőjénél:

Most már emlékszem
magára.
Azelőtt...
Azelőtt nem így nézett ki.
Na és?
Ezzel az új külsővel
most boldogabb?

Aztán meg a párbeszéd a kihallgatóban:

Én emlékszem magára, de maga rám nem.
Rohadt szar érzés lehet ez.
Ezzel az új külsővel
most boldogabb?

Ki maga?
És mit tud rólam?

Gao Yi vagyok.

Ne gondolja, hogy nem merem megölni csak mert itt vagyunk!
És most mondjon el szépen mindent!

Kábítószer kereskedelem miatt kaptak el,
és sanszos, hogy a sitten fogok rohadni életem végéig,
de ha ez most kicsúszik a számon,
egy órán belül halott vagyok.

És nem arra tippelek, hogy Goa Yi a triádtól félne ennyire.

Zai Tian (Vic) mindent tud magáról addig a pillanatig, míg két sötét alak 2005. december 24-én a dokk alatt le nem sokkolta. Nem ismerte a szüleit, az utcán nőtt fel, a dokk alatt élt és a kukából evett. Szenteste már nagyon éhes volt, mert régóta nem talált ennivalót és végső kétségbeesésében ennivalót akart rabolni a Mekiből. Ajándék kesztyűt is kapott a lánytól és azt nézegette a dokk alatt, amikor zajt hallott és megjelent a két sötét fickó.

Innentől aztán snitt.

A következő, amit tud, hogy felébred abban a lakásban és plasztikázva van az arca. Ő nyilvánvalóan tudja (mert csak ránézett közben legalább egyszer már a naptárra), hogy mennyi idő telt el december 24-e óta, de velünk ezt még nem közölték.

Szóval ez az az időszak, amiről semmit nem tud, előtte, utána minden világos.

A lánnyal kapcsolatban nem egy hosszú ismeretségre gondol Zai Tian, amikor azt mondja, hogy:

Ő ismert engem,
tudta, hogyan éltem.

Ő arra gondol, hogy ez a lány volt az egyetlen, aki az "igazi" énjével találkozott. És mondjuk úgy ránézésre is meg lehetett állapítani róla, hogy hajléktalan.

Kép

Ami nagyon fontos Zai Tiannak, és amiért ragaszkodott a lányhoz az az, hogy:

Ezen a világon
ő volt az egyetlen,
aki kedves volt hozzám.
Ő volt az egyetlen,
aki a szemembe nézett.

Mert a hajléktalan énjével senki nem volt kedves, soha. És soha senki nem nézett a szemébe.

Erről aztán beszél a 12. részben is. Chen Linnel vitatkozik össze:

Az a lány tényleg annyira fontos volt?
Hogy nélküle
már nincs értelme az életednek?
Tudod te, hogy mennyire kerestelek...
Hagyjuk!
Hagynom kellett volna, hogy csavargóként élj tovább.

Mit tudsz te?
Egész életedben gazdag voltál, jókat ettél és szép ruhákban jártál.
De van egy része ennek a világnak, amiről te még nem is hallottál.
Azok az emberek...
Az életük...
Kevesebbet ér, mint a szemet.
Nem látod őket, mert rájuk se nézel.
Csak, hogy tudd.
Most ilyennek látsz, de a múltban nem így néztem ki.
Megértettél?
Meséljek neked?
Ha akkoriban találkozunk,
mit gondolsz, akkor is ugyanúgy néznél rám, mint most?

"Nem látod őket, mert rájuk se nézel."
Ezért volt különb a lány Zai Tian szemében mindenkinél. Mert ez a lány ránézett.

Amikor Zai Tian a vidámparkban járt a lánnyal (Xiao Mei), elmesélte neki, hogy ő volt az a fiú, aki a rablást elkövette a Mekiben. Majd elhangzik ez is:

Tudsz róla,
hogy az akkori
kedvességed miatt
egy ember először
érezte úgy,
hogy neki is helye van a világban?
És attól a pillanattól kezdve
megváltozott az élete.

Ez az egyik oka annak, hogy Zai Tian a lakásban marad. Meglátja a lehetőségét annak, hogy más életet éljen. A másik ok szerintem az, hogy vár. Várja a kérdéseire a válaszokat.

Megpróbálta ő ezt kinyomozni, de nem sikerült neki. Azt sem tudta lenyomozni, hogy a fax honnan jön.

A Rendőrtiszti Főiskola nagy valószínűséggel az egyetlen iskola, amit Zai Tian elvégzett. Mivel az utcán élt, máshová szerintem nem is járt iskolába. Azt is tudjuk, hogy végigbukdácsolta, hiszen ezt már a legelején kiderítette róla Ying Xiong. Sőt a mai napig sem tud rendesen lőni, hiszen Gao Yit is becsukott szemmel terítette le. És valóban! Tényleg becsukta a szemét Vic, megnéztem lassítva a jelenetet.

Amikor megismerkedünk vele, nem jó rendőr. Esetlenül mozog ebben a közegben, és mivel hagyatkozhat a faxokra, meg sem próbál gondolkodni.

Az első alkalom, amikor használja az eszét, az az, amikor az áramszünet kapcsán a nyitott hűtőajtóban rájön arra, hogy sok áramot fogyaszt a droglabor. Ettől a pillanattól kezdve a szemünk láttára fejlődik, lesz egyre jobb és jobb.

Tehát nem nem akarta, hanem nem tudta kideríteni a miérteket.

És végül: Hogy miért történt vele mindez? Hogy miért őt pécézték ki? Ez fogas kérdés és sajnos a 12. részben sem tudjuk meg rá a választ. :D

Kép
Kép

Ulbi

HozzászólásSzerző: Ulbi » 2015.02.18. 10:01

Majd jöttek a találgatások és kombináltunk ezerrel 3.

Válasz Civisevának:
Kedves Civiseva!
Nagyon szívesen a feliratokat! És ugyan nem csomagban, de jövő héten itt a 12. rész is. Ahogy szoktuk, csütörtökön.

Igazából nem is Zai Tian múltja az, ami érdekes, hanem az, amit Atina is felvetett: Vajon miért pont őt szúrták ki maguknak és mi a fenét akarnak tőle ??? Mint már írtam, ez sajnos a 12. részben sem derül ki, pedig már jó volna tudni. És nagyon ajánlom a film készítőinek, hogy valami nagy durranás legyen, és ne merjék csak úgy elkenni a sorozat végén, mint valami érdektelen dolgot!

A lánynak (Xiao Mei) fontos szerepe van Zai Tian életében, mert őmiatta gondolta úgy, hogy neki is helye van a világban. Őmiatta élt a kínálkozó lehetőséggel. De ez a szerep sajnos valóban csak ennyi.

A hármas kapcsolatának alakulására lesznek válaszok a következő részben, de szerintem nem fogsz örülni neki. (Persze mindez csak átmeneti) :D

Nagyon kíváncsi vagyok a vad gondolataidra a hot dogos fiúval kapcsolatban és nem igazán szeretném megvárni, hogy ehhez egy kicsivel többet tudjunk meg róla. Nem lehetne azt kérni, hogy most térj vissza rá? :P

Kép

Civiseva írta:
Ulbi itt a vad gondolat a hot dogos fiúról.

Arra gondoltam, hogy Vic talán az ő személyazonosságát vette át. Látott egy képet a műtét után, ami nekünk nem is volt teljesen tisztán látható. És ott volt a felvételi lap a rendőriskolába. Aztán pedig kiderült, hogy a fiú tulajdonképpen halott. Talán az ő életét vette át Vic. Erre most bővebb magyarázatot nem tudnék mondani, mert tényleg csak egy kósza gondolat volt. És persze az is lehet, hogy jól melléfogtam.

Igazad van Neked is és Atinának is, tényleg fontos kérdés, hogy miért éppen Vic a kiválasztott. Viszont abban talán nekem is igazam van, hogy erre a választ a múltjában kell keresni.

A hármassal kapcsolatban én Marknak szurkolok, de látszik, hogy a lány most inkább Vic felé húz. Tényleg remélem, hogy ez csak átmeneti.

Válasz Civisevának:
Civiseva!
Ez tényleg vad gondolat (bár olvashattad, hogy nekem is van hasonló), de nem hiszem, hogy Xiao Ma és Zai Tian között ilyen kapcsolat lenne.

A hármasra visszatérve pedig annyit tudok mondani, hogy a 12. részben nem Ying Xiong és Chen Lin kapcsolata tisztázódik, hanem a két fiú, illetve Zai Tian és Chen Lin kapcsolata bonyolódik. De mint említettem ez csak átmeneti.

Kép
Kép

Ulbi

HozzászólásSzerző: Ulbi » 2015.02.18. 10:39

BaW 12. rész

Elkészült a fordítás.

Zai Tiannak szinte mindenkivel sikerül összekülönböznie, akivel csak találkozik:

Kép

Kép

Kép

Ying Xiong és Xi Ying tovább konspirálnak a laborban, és nekünk is mindig csurran-cseppen némi új információ

Kép

Kép

Ying Xiongot csak nem hagyja nyugodni a zombi (meghalt, de mégis köztünk járkál) katona esete, ezért ellátogat a Nemzetbiztonsági Hivatalba. Itt aztán tesz egy érdekes felfedezést (mi már tudjuk, hogy mit :D ). A Kapitányságra visszatérve pedig felhívják egy különös mesével.

Kép

Xi Yinggel ismét elbeszélget az a "szimpatikus" nyomozó a Nemzetbiztonsági Hivatalból, a lány pedig eleget tesz a felkérésnek. Ezért most innen üzenem neki: HP! Pedig még bögrét is kaptál tőle.

A triád vezérét befenyegetik (!) és a rész úgy végződik, hogy csöppnyi támogatással (bomba) zuhan lefelé egy lift.

Kép

Kép

Kép

Jó szórakozást!
Kép

Kata58

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2015.02.18. 11:05

Szia Ulbi! Bizony megleptél, mert nem tudtam, hogy apa-fia kapcsolat van a főnök és beosztott között...nagyon tetszenek a képek, giffek. :lol: De ha már megemlítetted a másik sorozatukat amiben ketten vannak ismét lehetne film és felirat linket kapni hozzá valamikor?
Hálás köszönet minden munkádért! :D :D :D

Kata58

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2015.02.18. 11:18

:D Na végem van! nem tudom megállni, hogy ne nézzem vissza legalább 8 . résztól a sorozatot :D ...aish.na megyek kisütöm a húst és jövök!

Ulbi

HozzászólásSzerző: Ulbi » 2015.02.18. 13:25

Szia Ulbi! Bizony megleptél, mert nem tudtam, hogy apa-fia kapcsolat van a főnök és beosztott között...nagyon tetszenek a képek, giffek. :lol: De ha már megemlítetted a másik sorozatukat amiben ketten vannak ismét lehetne film és felirat linket kapni hozzá valamikor?
Hálás köszönet minden munkádért! :D :D :D
Kedves Kata!
A másik, amiről belinkeltem a képet, nem egy sorozat, hanem egy kínai film. A címe: The First Time. Nem létezik, hogy nem láttad. De ha mégse, akkor feltétlenül nézd meg !

Itt megtalálod: viewtopic.php?f=24&t=16&sid=d145766719b ... d5adc5b9b2

Ebben a filmben apa fia apa fiát játsza. Allen Chao-t szinte meg sem ismertem, annyira más.

Kép

Itt egy másik jelenet a filmből, ahol ketten vannak. Sajnos nem sokat lehet látni belőlük.
Kép

Ulbi

HozzászólásSzerző: Ulbi » 2015.02.18. 13:29

:D Na végem van! nem tudom megállni, hogy ne nézzem vissza legalább 8 . résztól a sorozatot :D...
Kata!
Én is így vagyok vele, de sajnos nincs semmi időm. Ezért:
Kép
Kép

Ulbi

HozzászólásSzerző: Ulbi » 2015.02.18. 13:49

A 12. rész után is gyártottuk az elméleteket:

Csip1 írta:
De jó, van miért várnom a csütörtököt! Nekem is van elméletem a Hot-dog árussal kapcsolatban, de most már elég késő van, majd holnap jövök.

aztán folytatta:
Köszönöm, köszönöm !! Még jó, hogy mindig itt kezdek ha bekapcsolom a gépet és micsoda meglepetés! Már fenn is van a 12 rész, és még mindig erős vagyok, nem néztem tovább ! A hot-dogos fiúról nem azt mondták, hogy az ujjlenyomata megegyezik egy bevetésben elhunyt (vagy eltűnt) katonáéval? Lehet, hogy az a katona nem halt meg, hanem olyan titkosszolgálati ember lett, aki megfigyelés alatt tartja a kapitányságot, és azért ott árul az épület előtt. Én továbbra is a Zai Tain és Chen Lin párosnak szorítok.

és még egy gondolat:
Hát nem lettem okosabb a 12. rész után sem, még mindig halvány fogalmam sincs Zai Tain miért olyan fontos a triád vezetőjének, és a NB is erősen érdeklődik felőle.

A válaszom:
Kedves Csip1!
Nagyon szívesen! :D
Igen. Én is nagyon kíváncsi vagyok már, hogy mi a fenét akarnak ettől a szegény Zai Tiantól!? Mert nem téglaként használják, hiszen soha nem kértek tőle semmit. Ehelyett inkább adtak: információt, luxust. Meg egyébként is nonszensz, hogy a triád a híd alól húzna ki egy csövest erre a célra, mikor ott a zsebükben a fél város. Megkérnek erre egy rendőrt a kapitányságon, azt jóccakát!

Nem hiszem azt sem, hogy valamilyen rokona lenne valakinek, mert akkor miért plasztikázták volna át az arcát?

Azt sem gondolom, hogy esetleg látott valamit, és ezért fontos, mert akkor ő sem tapogatózna a vak sötétben (mint mi). Arra csak emlékezne, hogy látott valamit?!

Minden esetre - magamat ismételve - nagyon ajánlom a film készítőinek, hogy valami nagy durranás legyen, és ne merjék csak úgy elkenni a sorozat végén, mint valami érdektelen dolgot!
Kép

Ulbi

HozzászólásSzerző: Ulbi » 2015.02.18. 13:58

A 12. részben néhány részletet megtudunk a 3 éve "meghalt" katonáról. Szóba kerül az is, hogy hol tűnt el:
az Észak-Korea és Kína határán lévő Changbai hegységben
Hogy ezt mégis el tudjuk valahová helyezni beillesztek egy térképet és pár képet róla:

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép

Vissza: “Sorozatok”