Black And White (Teljes) * tajvani sorozat * Ulbi

Ázsiai sorozatok feliratai.

Moderátorok: Vandi, angeni, doramaforever

Ulbi

Re: Black And White (14/24)

HozzászólásSzerző: Ulbi » 2015.05.12. 17:51

Kedves Ulbi!
Nagyon örülök, hogy most ez a sorozat következik, az egyik kedvenc sorozatom. Természetesen türelmesen várom a feliratot. Minden van benne amit szeretek.
Kedves Csip!
Érdekes lenne még egybe belevágni, de ilyen hibát még egyszer nem követek el. Nagyon nehéz átugrálni egyikből a másikba, és felvenni fonalat. De ezt most már nem engedem el, felgöngyölítem az egészet: így is, meg úgy is :lol:

Kép

A főnök nagyon szereti a lótuszokat, és ennek az egynek nagy szerepe lesz a 15. részben.

Kép
Kép

Ulbi

HozzászólásSzerző: Ulbi » 2015.05.12. 18:03

Én már visszaszámolási hangulatban vagyok..... :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol:
Kedves Kata!
Már lehetsz is :D
Az ellenőrzés kész, a továbbítás Erzsinek megtörtént.
Kíváncsi vagyok, hogy hogy tetszik majd ez a rész.
Én egyenlőre úgy érzem magam, mint Wu nyomozó:

Kép
Kép

62Rita

Ulbinak:

HozzászólásSzerző: 62Rita » 2015.05.12. 18:47

Kedves Ulbi!
Már egyszer korábban beszélgettünk róla, hogy többek között Te is sokkal nyitottabb és
elfogadóbb vagy, mint én, aki nagyon nehezen léptem ki a jól megszokott, kényelmes,
koreai sorozatok világából, és a jól megszokott, kényelmes romantikus komédia műfajából.
Természetesnek tartom, hogy más akció filmet vagy sorozatot fordít, de mindjárt másképp
nézem a dolgokat, ha magam is ilyesmire adom a fejem. Azonnal felértékelődik például
a Te Black and White-tal való munkálkodásod is. Már arra rá tudok csodálkozni, hogy
valaki akció sorozatot néz, mert eddig nekem eszembe sem jutott. Ám mióta rájöttem,
hogy jó dolog mindenben kipróbálni magam, úgy döntöttem, hogy ez sem maradhat ki az
életemből. Ráadásul két legyet ütök egy csapásra. Egy szingapúri akciósori a kiszemeltem,
amit én is nyár környékén szeretnék megcsinálni.
A BaW-ban két fiú, itt két lány a főszereplő, emiatt egészen lightosak az akciók, de ez
pont jó kezdetnek. Nagyon kíváncsi leszek, milyen lesz a visszhangja. Egyben biztos vagyok,
a két lány nem tud versenyre kelni Vic Zhou és Mark Chao sármosságával, tehetségben
viszont nem maradnak le a fiúktól.

Jó munkát kívánok!

A fekete cicákhoz különleges kapcsolat fűzhet, mert mindenütt látom nálad, ezért én is
kerestem egyet:

Kép

Ulbi

HozzászólásSzerző: Ulbi » 2015.05.12. 20:46

Kedves Ulbi!
Már egyszer korábban beszélgettünk róla, hogy többek között Te is sokkal nyitottabb és
elfogadóbb vagy, mint én, aki nagyon nehezen léptem ki a jól megszokott, kényelmes,
koreai sorozatok világából, és a jól megszokott, kényelmes romantikus komédia műfajából.
Természetesnek tartom, hogy más akció filmet vagy sorozatot fordít, de mindjárt másképp
nézem a dolgokat, ha magam is ilyesmire adom a fejem. Azonnal felértékelődik például
a Te Black and White-tal való munkálkodásod is. Már arra rá tudok csodálkozni, hogy
valaki akció sorozatot néz, mert eddig nekem eszembe sem jutott. Ám mióta rájöttem,
hogy jó dolog mindenben kipróbálni magam, úgy döntöttem, hogy ez sem maradhat ki az
életemből. Ráadásul két legyet ütök egy csapásra. Egy szingapúri akciósori a kiszemeltem,
amit én is nyár környékén szeretnék megcsinálni.
A BaW-ban két fiú, itt két lány a főszereplő, emiatt egészen lightosak az akciók, de ez
pont jó kezdetnek. Nagyon kíváncsi leszek, milyen lesz a visszhangja. Egyben biztos vagyok,
a két lány nem tud versenyre kelni Vic Zhou és Mark Chao sármosságával, tehetségben
viszont nem maradnak le a fiúktól.

Jó munkát kívánok!

A fekete cicákhoz különleges kapcsolat fűzhet, mert mindenütt látom nálad, ezért én is
kerestem egyet:

Kép
Kedves Rita!
Először a cica:
Szerintem egyszer már szóba került, hogy lakik nálunk egy fekete macska, akit Korminak hívnak. Ő az édes gif-fel szemben teljesen fekete. 2006. január 3-én ott didergett a nappali ablakpárkányán és én adtam neki egy kis meleg tejet. Fiatal macsek volt, talán augusztusi lehetett, így úgy számoljuk, hogy 1 évvel fiatalabb a gyereknél. Ők ketten egyébként nagy spanok.

Ez a kép egy hónapja készülhetett, még virágzott a cseresznyefa

Kép

Ő kint, mi bent. :D

Érdekesnek hangzik ez a női krimi, igazán kíváncsi vagyok rá. Majd a BaW befejezése után tartok egy kis fordítási szünetet, és akkor biztos, hogy ezt is megnézem az egyéb pótolnivalóimmal együtt. Még könyvet is fogok olvasni, Atina ajánlott egy vámpírosat.
Kép
Kép

62Rita

Macsek!

HozzászólásSzerző: 62Rita » 2015.05.12. 21:06

Arra emlékeztem, hogy van cicátok, de arra már nem, hogy fekete a drága. Egyszer tettél be egy képet
a régi Társalgóba, ahol olyan helyre kuporodott be, ahol semmi keresnivalója nem volt. Látszott a fején,
hogy tudatában van ennek a ténynek, de az is, hogy hidegen hagyja. Cuki volt.

Kép

Ulbi

HozzászólásSzerző: Ulbi » 2015.05.12. 22:13

Sok mindent nem tudok írni a 15, részről, mert spoiler lenne minden egyes szó. De azt elmondhatom, hogy csak úgy kapkodtam a fejem, és folyamatosan azt mondogattam, hogy : Mi van? Mi van?...

Egyenlőre azt sem tudom eldönteni, hogy most meg-, illetve újra felnyitottak dolgokat vagy lezárták őket. Például szó van Gao Yiről, de nem tudni, hogy találkozunk-e még vele, mert az, hogy "meg kellett szabadulnunk tőle" egy kissé homályos nekem. És ért itt már engem (meg gondolom titeket is) egy-két meglepetés.

Helyre tennék egy dolgot, mert az nem helyesen szerepelt a bankrablós részben. Majd ezt és néhány apróságot kijavítok, ha minden részt lefordítottam már (hátha kiderül még valami)

Bemutattak egy ürgét, mint a bank képviselőjét.
Arról van szó, hogy van egy Na Zhang Fu nevű vállalatcsoport (konszern). Ennek a vezetője ez a fickó, név szerint Jian Da De.

A vállalatcsoporthoz tartozik egy bank, szintén ezen a néven: Na Zhang Fu Bank, és ennek az egyik fiókjába törtek be.
A Bank központjának főkönyvelője volt Wang úr - eddig könyvelőként tettek róla említést -, de az irodája nem ott, hanem a konszern központi irodaházában van (volt).

Egy picit nekem nehezen esett ez le, mert már régen volt:
"Egyről volt szó, már mindkettő kell ?"
"Dehogyis !"

Itt visszautalnak egy beszélgetésre, ami a 14. részben van a 22. perc tájékán:
"Szerelmes vagy, igaz ?"
...
"Hozd ide elém ! Mert ha nem, a fejét hozatom el"

Az Északiak kapitánya felhív valakit, Lao Linek szólítja. Nem új szereplő, Li bácsival beszél. Az öreg rendőrnek ez a becsületes neve.

Ha valaki már nem emlékezne:
ÉKRK = Északi Körzeti Rendőrkapitányság
DKRK = Déli Körzeti Rendőrkapitányság

És ezt aztán végképp nem értem:
Ha valaki rosszul lesz egy kocsiban, akkor miért a gázra tapos ahelyett, hogy félreállna ?

Kép
Kép

Ulbi

Re: Macsek!

HozzászólásSzerző: Ulbi » 2015.05.12. 22:47

Arra emlékeztem, hogy van cicátok, de arra már nem, hogy fekete a drága. Egyszer tettél be egy képet
a régi Társalgóba, ahol olyan helyre kuporodott be, ahol semmi keresnivalója nem volt. Látszott a fején,
hogy tudatában van ennek a ténynek, de az is, hogy hidegen hagyja. Cuki volt.

Kép
Ja, a húsvéti kosaramba tette be magát:

Kép

Ezt hozta a nyuszi :lol:

Aranyos ez a pacsis macska is. A mienk ilyet nem csinál, de szeret kocsiutazni. :D
Kép

Kata58

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2015.05.13. 08:13

Mindenkinek szép reggelt! :lol: :lol: A köpönyeg után rögtön ide néztem be, és fülig ért a szám a macsekos képektől és az üzenetektől! Ha már az időjárás jelentés itt riogat bennünket, legalább itt lehessünk nyaralós hangulatban...Azt hiszem még ma sort kerítek az utóbbi két rész ismétlésére, hogy teljesen képben legyek az Új BAW részek kapcsán.Úgyhogy minden nem sürgős házimunkát kicsit kitolok, mert itt még a vihar is be van ígérve, bár minálunk még nincs narancssárga riasztás, de majdnem az egész nyugati országrész igen ...Kell az eső a természetnek, de a dörgést és villámlást nem csípem...de ez van.
Ulbi írtad, hogy egy vámpíros könyvet fogsz olvasni...na ez a kategória amit soha sem filmen sem könyvben nem vagyok hajlandó soha többé sem befogadó sem elfogadó lenni. Egy gyerekkori élmény miatt.
Viszont kárpótol ezek helyett a rengetek más sok izgalmas sorozat és a könyvek is.

Nagyon köszönöm, hogy folytatódik a BAW. Mindenkinek jó szórakozást hozzá! :D :D :D

Hayako

HozzászólásSzerző: Hayako » 2015.05.14. 20:28

Nagyon szívesen a feliratot.
Nem akarok hazabeszélni, de tényleg nagyon jó ez a sorozat. Nem fogod megbánni, ha belevágsz.
Sajnos nem fordítok olyan gyorsan, mint te, ezért várhatóan csak nyár közepén lesz kész a befejező résszel együtt a teljes fordítás. Ha maratonozni szeretnél, akkor inkább csak ekkortájt kukkants be ide.

KépKép
Szia Ulbi! :)

Egyáltalán nem baj, ha nem fordítasz gyorsan. Azért én sem szoktam sietni mindig. :lol: Egy jó sorozatfordításhoz pedig idő kell. Azt hiszem maratonozó leszek, és kivárom a maradék 10 részt, aztán megnézem egybe. ;) Most is belekezdtem két futó sorozatba és alig bírom kivárni a részeket, úgyhogy várok még. ;) Köszönöm az eddigi feliratokat és a munkádat!
:D
Folyamatban: Dating on Earth, Kodai Family Prequel, MTNY
Tervezettek: Hot Road, The Kodai Family Movie

doramaforever

Re: Black And White (15/24)

HozzászólásSzerző: doramaforever » 2015.05.15. 08:21

Jó szórakozást a 15. részhez :)

Vissza: “Sorozatok”