A 13. rész után újabb elképzeléseink voltak 1.
Csip1 írta:
Kedves Ulbi!
Nagyon tetszett!! Igazad volt, eszméletlenül jó ez a sorozat. Van benne minden, rejtély, izgalom, romantika és nem lehet előre tudni ki a hunyó. Ma meg holnap kicsit zűrös napom lesz, de majd jövök, mert azt hiszem megnézem még egyszer. A romantikus énemnek nagyon tetszett ahogy CL szinte szerelmet vallott ZT-nek, és úgy látom, már ő is kezd elgondolkozni. A triádból az, aki a nagybácsi mellett volt (nem tudom a nevét) magas és rossz kinézetű (ja, aki megölte a beépített nyomozót) nagyon gyanús még biztos befog kavarni, lehet ő lenne az áruló?
A válasz:
Kedves Csip1!
Várlak szeretettel vissza
Örülök, hogy tetszett ez a rész is. Majd meglátod a 14. még jobb lesz!
Pont, ahogy mondod: rejtély, izgalom, romantika
Az én romantikus énem nagyon sajnálta Ying Xiongt, amikor a lány elmondta neki, hogy csak barátként számít rá, de úgy viszont "önzőn":
Ying Xiong!
Te vagy az egyetlen barátom.
Hálás vagyok
minden alkalomért, amikor eljössz.
Megígéred,
hogy bármi is történik,
te itt leszel majd nekem?
És a srác lelkileg összetörve válaszol neki:
Mindig.
Szerintem van ez olyan szerelmi vallomás, mint amit a lány tett Zai Tiannak.
Én már nem nagyon merek kombinálni, miután Atina vitte el a

- t. Meg párszor meglepődtem itt a 14. részben is. De valóban Che Jin (úgy hívják a rossz arcút) nagyon gyanúsan viselkedik.
És tudod, hogy hol találkoztunk még vele ? A 2. részben. Ő ment a kisasszonyért a Kapitányságra.
Atina írta:
Ulbi Kedves!
A
piros pont, igazán jól esett, főleg azok után, hogy ennyire benéztem Zai Tian múltját. Sajnos nem emlékszem arra, hogy mikor is hangzott el az, amit írtál, mármint, hogy nem ismerte a szüleit és az utcán nőtt fel, de még szerencse, hogy vagy nekünk.
És akkor most reagálnék is Zai Tian azon zavaró kijelentésére, amire a hosszú válasz született. Én is azt éreztem, hogy a lány kedvessége fogta meg, az hogy emberszámba vette. Az is érthető, hogy miért is kereste annyira a lányt, végre volt valaki, aki a torz külső mögött meglátta benne az embert. Egy olyan helyzetben, amiben egy átlagember rendőrért kiált, a lány segített neki, és igen még meg is ajándékozta egy kesztyűvel. Engem az „ismert” szó zavart, mert most is azt mondom, hogy a lány nem ismerte, de látta benne az embert, aki éppen „megbotlott” mert éhes volt, és ő volt az egyetlen az étteremben, aki emberszámba vette. Azt éreztem annál a jelenetnél, hogy kicsit túlértékelte azt a találkozást, még akkor is, ha értem, hogy miért tette, de most így végiggondolva fordított esetben talán én is azt tettem volna. Az a kijelentése, hogy ”…tudta, hogyan élek” – igaz, de mint ahogy te is írtad, már ránézésre lehetett látni, hogy hajléktalan, vagyis mindenki más is tudhatta, hogyan is él.
Hinni szeretném, és hiszem is, hogy nem elégedett meg a csodás lakással, a pénzzel, amiből azt az életet élheti, amit most él, de zavar, hogy nem volt egyetlen utalás, legalább egy icipici, ami arra utalt volna, hogy ő megpróbálta vagy hogy még most is próbálja megtudni, hogy mibe is csöppent bele. Itt ilyenekre gondolok pl. mint: rejtélyes telefonhívások, keresgélés a neten mondjuk régi újságcikkek után, amiből esetleg megtudhat valamit arról a bizonyos december 24-i estéről.
A mostani részben jól beolvasott a triád vezérnek és igaza is volt, hiszen őt nem kérdezték, de még mindig élvezi azt a luxust, amibe őt „belekényszerítették”, ez még most is zavar, és az is, hogy most sem láttam semmit abból, hogy bizony ő próbálna a végére járni.
Xiao Ma egy nagy rejtély a számomra, képtelen vagyok összerakni a motivációját, de azt érzem vele kapcsolatban, hogy nem akar ő rosszat (legalábbis nem olyat, ami gyilkosságra késztetné), ő is valami után kutat, de nem hinném, hogy bántani akarná Zai Taiant, Chen Lint vagy akár a lány apját, legalábbis most még.
A 13-ik részben a család meggyilkolása sem az ő munkásságának végeredménye, azt gondolom, hogy ezt is a nemzetbiztonság számlájára írhatjuk. Egyébként a NB főigazgató telefonhívása érdekes volt: „az öreg nem hívott”, ugye itt nem Li bácsira célzott? Vajon, ki lehet az öreg?
Che Jin-ről most még nem nyilatkoznék, mert bár tényleg gyanúsan viselkedik, de nem biztos, hogy azért mert ő van a háttérben, talán ő is csak tapogatódzik, bizonytalan a jelenlegi helyzetben, hiszen elég egyértelmű, hogy Da Yan az, aki a vezér feltétlen bizalmát élvezi. Nyilván bántja az önérzetét, hogy bár egyenrangú Da Yan-nal, de őt mégis kihagyták a nagy titokból.
Szegény Ying Xiong, annál a bizonyos „Mindig” jelenetnél nagyon szánalmas volt, annyira megöleltem volna, de hát ez van, ami nem megy nem kell erőltetni. Még mindig Xi Ying-gel látnám szívesen.
Igazság szerint, az, hogy a fax túloldalán a triád lehet, nem volt annyira egyértelmű számomra az elején. Igen, én is azt gondoltam, hogy egy rendőr segít neki, de aztán szépen lassan el is vetettem és kizárásos alapon jött a triád. Ott volt a kérdés, hogy miért is segít neki - akkor még azt hittem, hogy - egy rendőr. Szívességből?, lehet, bár azt azért nehezen hittem, hogy létezik olyan önzetlen rendőr, aki hagyja, hogy egy ilyen amatőr learassa a babérokat, sőt ezzel még sztárnyomozót is csinált belőle. Zai Tain nem a képességei alapján lett sztárnyomozó, és hát nem is nagyon törekedett arra, hogy jobb legyen, olyannyira nem, hogy a rövid szoknyákon kívül semmi más nem érdekelte. Ott volt a kérdés, hogy mi érdeke fűződhez ehhez egy rendőrnek, hiszen, ha nincs a segítség, akkor Zai Tain simán a rendőrség szégyene lehetett volna. A rendőr ellen szólt az is, hogy az információk túlságosan is pontosa voltak, amikből arra következtettem, hogy egy ember kevés lehet ezek beszerzéséhez, szóval inkább egy szervezetet kell keresni. Na, akkor jött a triád.
És így utólag szeretném is megköszönni a 12-13 részek feliratát (ez előző levelemből kimarad).