Black And White (Teljes) * tajvani sorozat * Ulbi

Ázsiai sorozatok feliratai.

Moderátorok: Vandi, angeni, doramaforever

Kata58

Re: Black And White (14/24)

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2015.02.18. 14:11

Ulbi! Eszméletlen szépek a képek...ilyenkor kicsit megértem a fanatikus hegymászókat!
A térképért külön köszönet. Olyan jó, hogy az ember" képben" lehet az eseményeket figyelembe véve, hogy nem csak elhangzik egy helységnév, hanem van hova tennünk...Csillagos ötös a képekért! :D :D :D

Ulbi

HozzászólásSzerző: Ulbi » 2015.02.18. 14:14

Előzetes a 13. részről:

Becsúszással ugyan, de elkészültem a BaW 13. részének feliratával.

Majd Boszitól kapunk egy gif-et a kedvenc jelenetemmel. Imádom Ying Xiong (Mark) brutális oldalát!

Most nem tudok egy letisztult előzetest adni, mert kavarog bennem az egész. És fogalmam sincs, hogy mikor csillapodik. Sok minden történt és rengetegféle érzelmet váltott ki bennem ez a 13. rész.

Annyit azonban bizton állíthatok, hogy ESZMÉLETLEN JÓ volt.

Az kiderült, hogy nemcsak mi kombinálunk, hanem Che Jin (triád alvezér) is, és Atinával közös eredményre jutottak. Úgyhogy Atina! megérdemelsz egy virtuális piros pontot, mert te vagy köztünk a legjobb kombináló!

Kép
Kép

Ulbi

HozzászólásSzerző: Ulbi » 2015.02.18. 14:23

Boszinak köszönhetően megérkezett Ying Xiong (Mark) brutális oldala

Kép

majd a hozzá tartozó levelezés:

én: Wow ! Hát nem tök macsó ? Kíváncsi vagyok, hogy én is szét tudnék-e verni így egy telefont :D

Boszi: Nekem tetszik! Ha dühös vagy simán.

én: ...majd alkalomadtán
Kép

Kata58

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2015.02.18. 14:33

na próbáltam hangulatjelet idecsempészni de nem sikerült...úgyhogy itt irásban a csillagos 5-ös

Ulbi

HozzászólásSzerző: Ulbi » 2015.02.18. 17:42

Ulbi! Eszméletlen szépek a képek...ilyenkor kicsit megértem a fanatikus hegymászókat!
A térképért külön köszönet. Olyan jó, hogy az ember" képben" lehet az eseményeket figyelembe véve, hogy nem csak elhangzik egy helységnév, hanem van hova tennünk...Csillagos ötös a képekért! :D :D :D
Kata!
Pontosan azért tettem be a térképet, hogy el tudjuk helyezni a történetet. Lehet, hogy előtte nem ügyeltem ilyesmire a fordításaim során, de azóta már biztos, hogy igen. Ráadásul úgy alakult, hogy minden esetben gyönyörű tájakról is van szó.

itt ugye egy csodálatos tengerszem van (Changbai hegység)

Kép

a Love Now sorozatban Ri Yu erre a "borzalmas" szigetre (Boracay) nem akart elmenni, halálos betegséget kellett neki hazudni hozzá

Kép

Kép

A The Swimmers is szép helyen játszódik (Chonburi)

Kép
Kép

Ulbi

HozzászólásSzerző: Ulbi » 2015.02.18. 17:51

na próbáltam hangulatjelet idecsempészni de nem sikerült...úgyhogy itt irásban a csillagos 5-ös
Kata!

Köszönöm a Kép Kép-t
Kép

Ulbi

HozzászólásSzerző: Ulbi » 2015.02.18. 18:35

A 13. rész után újabb elképzeléseink voltak 1.

Csip1 írta:
Kedves Ulbi!
Nagyon tetszett!! Igazad volt, eszméletlenül jó ez a sorozat. Van benne minden, rejtély, izgalom, romantika és nem lehet előre tudni ki a hunyó. Ma meg holnap kicsit zűrös napom lesz, de majd jövök, mert azt hiszem megnézem még egyszer. A romantikus énemnek nagyon tetszett ahogy CL szinte szerelmet vallott ZT-nek, és úgy látom, már ő is kezd elgondolkozni. A triádból az, aki a nagybácsi mellett volt (nem tudom a nevét) magas és rossz kinézetű (ja, aki megölte a beépített nyomozót) nagyon gyanús még biztos befog kavarni, lehet ő lenne az áruló?

A válasz:
Kedves Csip1!
Várlak szeretettel vissza :D

Örülök, hogy tetszett ez a rész is. Majd meglátod a 14. még jobb lesz!
Pont, ahogy mondod: rejtély, izgalom, romantika
Az én romantikus énem nagyon sajnálta Ying Xiongt, amikor a lány elmondta neki, hogy csak barátként számít rá, de úgy viszont "önzőn":
Ying Xiong!
Te vagy az egyetlen barátom.
Hálás vagyok
minden alkalomért, amikor eljössz.
Megígéred,
hogy bármi is történik,
te itt leszel majd nekem?

És a srác lelkileg összetörve válaszol neki:
Mindig.

Szerintem van ez olyan szerelmi vallomás, mint amit a lány tett Zai Tiannak.
Én már nem nagyon merek kombinálni, miután Atina vitte el a Kép - t. Meg párszor meglepődtem itt a 14. részben is. De valóban Che Jin (úgy hívják a rossz arcút) nagyon gyanúsan viselkedik.

Kép

És tudod, hogy hol találkoztunk még vele ? A 2. részben. Ő ment a kisasszonyért a Kapitányságra.

Kép

Atina írta:
Ulbi Kedves!
A piros pont, igazán jól esett, főleg azok után, hogy ennyire benéztem Zai Tian múltját. Sajnos nem emlékszem arra, hogy mikor is hangzott el az, amit írtál, mármint, hogy nem ismerte a szüleit és az utcán nőtt fel, de még szerencse, hogy vagy nekünk.

És akkor most reagálnék is Zai Tian azon zavaró kijelentésére, amire a hosszú válasz született. Én is azt éreztem, hogy a lány kedvessége fogta meg, az hogy emberszámba vette. Az is érthető, hogy miért is kereste annyira a lányt, végre volt valaki, aki a torz külső mögött meglátta benne az embert. Egy olyan helyzetben, amiben egy átlagember rendőrért kiált, a lány segített neki, és igen még meg is ajándékozta egy kesztyűvel. Engem az „ismert” szó zavart, mert most is azt mondom, hogy a lány nem ismerte, de látta benne az embert, aki éppen „megbotlott” mert éhes volt, és ő volt az egyetlen az étteremben, aki emberszámba vette. Azt éreztem annál a jelenetnél, hogy kicsit túlértékelte azt a találkozást, még akkor is, ha értem, hogy miért tette, de most így végiggondolva fordított esetben talán én is azt tettem volna. Az a kijelentése, hogy ”…tudta, hogyan élek” – igaz, de mint ahogy te is írtad, már ránézésre lehetett látni, hogy hajléktalan, vagyis mindenki más is tudhatta, hogyan is él.

Hinni szeretném, és hiszem is, hogy nem elégedett meg a csodás lakással, a pénzzel, amiből azt az életet élheti, amit most él, de zavar, hogy nem volt egyetlen utalás, legalább egy icipici, ami arra utalt volna, hogy ő megpróbálta vagy hogy még most is próbálja megtudni, hogy mibe is csöppent bele. Itt ilyenekre gondolok pl. mint: rejtélyes telefonhívások, keresgélés a neten mondjuk régi újságcikkek után, amiből esetleg megtudhat valamit arról a bizonyos december 24-i estéről.

A mostani részben jól beolvasott a triád vezérnek és igaza is volt, hiszen őt nem kérdezték, de még mindig élvezi azt a luxust, amibe őt „belekényszerítették”, ez még most is zavar, és az is, hogy most sem láttam semmit abból, hogy bizony ő próbálna a végére járni.

Xiao Ma egy nagy rejtély a számomra, képtelen vagyok összerakni a motivációját, de azt érzem vele kapcsolatban, hogy nem akar ő rosszat (legalábbis nem olyat, ami gyilkosságra késztetné), ő is valami után kutat, de nem hinném, hogy bántani akarná Zai Taiant, Chen Lint vagy akár a lány apját, legalábbis most még.

A 13-ik részben a család meggyilkolása sem az ő munkásságának végeredménye, azt gondolom, hogy ezt is a nemzetbiztonság számlájára írhatjuk. Egyébként a NB főigazgató telefonhívása érdekes volt: „az öreg nem hívott”, ugye itt nem Li bácsira célzott? Vajon, ki lehet az öreg?

Che Jin-ről most még nem nyilatkoznék, mert bár tényleg gyanúsan viselkedik, de nem biztos, hogy azért mert ő van a háttérben, talán ő is csak tapogatódzik, bizonytalan a jelenlegi helyzetben, hiszen elég egyértelmű, hogy Da Yan az, aki a vezér feltétlen bizalmát élvezi. Nyilván bántja az önérzetét, hogy bár egyenrangú Da Yan-nal, de őt mégis kihagyták a nagy titokból.

Szegény Ying Xiong, annál a bizonyos „Mindig” jelenetnél nagyon szánalmas volt, annyira megöleltem volna, de hát ez van, ami nem megy nem kell erőltetni. Még mindig Xi Ying-gel látnám szívesen.

Igazság szerint, az, hogy a fax túloldalán a triád lehet, nem volt annyira egyértelmű számomra az elején. Igen, én is azt gondoltam, hogy egy rendőr segít neki, de aztán szépen lassan el is vetettem és kizárásos alapon jött a triád. Ott volt a kérdés, hogy miért is segít neki - akkor még azt hittem, hogy - egy rendőr. Szívességből?, lehet, bár azt azért nehezen hittem, hogy létezik olyan önzetlen rendőr, aki hagyja, hogy egy ilyen amatőr learassa a babérokat, sőt ezzel még sztárnyomozót is csinált belőle. Zai Tain nem a képességei alapján lett sztárnyomozó, és hát nem is nagyon törekedett arra, hogy jobb legyen, olyannyira nem, hogy a rövid szoknyákon kívül semmi más nem érdekelte. Ott volt a kérdés, hogy mi érdeke fűződhez ehhez egy rendőrnek, hiszen, ha nincs a segítség, akkor Zai Tain simán a rendőrség szégyene lehetett volna. A rendőr ellen szólt az is, hogy az információk túlságosan is pontosa voltak, amikből arra következtettem, hogy egy ember kevés lehet ezek beszerzéséhez, szóval inkább egy szervezetet kell keresni. Na, akkor jött a triád.

És így utólag szeretném is megköszönni a 12-13 részek feliratát (ez előző levelemből kimarad).
Kép

Ulbi

HozzászólásSzerző: Ulbi » 2015.02.18. 19:09

A 13. rész után újabb elképzeléseink voltak 2.

Válasz Atinának:
Kedves Atina!
Látod, milyen könnyű ilyen hosszú hozzászólást írni? :D Az ember észre se veszi, és a rendszer már rá is pirított, hogy TÚL HOSSZÚ!

Megkerestem azt a részt, ahol Zai Tian mesél a szüleiről. A 9. részben a vidámparkban van a lánnyal és ott beszélgetnek erről. (kb. 38. perc)

Ezt a lány (Xiao Mei) mondja:
Jó látni, ahogy a családok együtt jönnek ki, és boldogok.
Kicsi voltam még, amikor a szüleim meghaltak.
Egyedül nőttem fel.
Ezért,
amikor gyerekeket látok a szüleikkel együtt,
mindig nagyon irigy vagyok.

Ezt pedig Zai Tian:
Amikor elmegyek egy gyorsétterem mellett,
és látom a családokat hamburgert és sült-csirkét enni,
én is irigy vagyok.
Úgy nőttem fel, ahogy te.
Nekem sincs családom.
Azt sem tudom kik a szüleim.

És volt még egy kérdésed:
Ki az "öreg", akiről a Nemzetbiztonsági Hivatal Főigazgatója beszél?

A triád vezére, Chen Lin apja.

Ez egyértelmű ugyan, de olyan kicsi (rövid) az erre irányuló jelzés, hogy az ember simán elsiklik felette. Nekem is gondot okozott ez először (kb. így: Mi van?), pedig hát én szinte kockánként nézem a filmet a fordítás miatt.

A triádhoz érkezik egy hangüzenet Indiából ( 13. rész, 40. perc körül)

Ma este 21:00 órakor
hívja fel a megadott számot,
és adja meg azt, ami akarok!
Ha akár egy percet is késik,
készítheti a lánya koporsóját.
A szám: 091-4887-9814.
Figyeljen jól!
Ez az egyetlen esélye.
És ne higgye azt, hogy kitérhet.

Aztán ezt követi egy beszélgetés, mely során a triádvezér így jellemzi magát:

Azt gondolják, öreg és fogatlan.

Majd a filmben a 45. perc környékén az NB főigazgató ránéz a falon lévő órára és miután az 9 óra és pár másodpercet mutat, felhívja azt, akit kell.

A 14. rész, ha lehet, még összetettebb, és nagyon-nagyon izgalmas. Egyszerűen imádom.

Viszont megfogadtam, hogy én többet nem kombinálok. Anélkül is elég komplikált a történet, hogy még én is beleavatkozzak. Úgy fogok járni, hogy a végén már nem fogom tudni, hogy ez vagy az benne volt-e a filmben vagy csak kitaláltam (bele-kombináltam). :D

Azt történt ugyanis, hogy előre belenézegettem részekbe, hogy mégis milyen irányt vesz a történet. Hát mit mondjak?

Idézném Zai Tiant: "Nem egyszerű a történet."

És fog itt még szaladgálni egy-két zombi.

zombi = újraéledő, de itt: olyan személy, akiről azt hisszük, hogy meghalt, pedig nem is

Én eddig a katonán kívül kettőt láttam, pedig épp hogy csak belelapoztam a következő részekbe :D

De hogy neked legyen kedved továbbra is találgatni, elmondanám, hogy a 14. részben most éppen ott járok, ahol Zai Tián kedvesen átöleli a kicsi Boszit és azt mondja neki, hogy: "Húgi"

Válasz a válaszra:
Ulbi, éreztem én, hogy tudni fogod, ki az öreg, sajnos nekem nem sikerült összeraknom a képet, de gondoltam, hogy a 14-ik részben úgyis kiderül. Köszönöm, hogy megvilágosítottál.

Tényleg nagyon jó sorozat, néha csak kapkodom a fejemet, és mint látható nem véletlenül, hiszen ZT múltjának benézése még mindig idegesít, de ez van, majd a jövőben jobban koncentrálok.

Már épp itt volt az ideje, ennek a „Húgi”-cának, de ha most Chen Lin Ying Xiong karajaiban keres vigaszt, akkor visítani fogok. A kérdés már csak az, hogy Zai Tian hogyan is jutott erre a következetésre, vajon egyedül jött-e rá vagy valaki besegített neki. Remélem ez is kiderül a 14-ik részben, már nagyon várom.

A válasz válaszának válasza:
Kedves Atina!

Ne búslakodj!

Szerintem nagyon összetett a történet, nehéz kombinálni, különösen úgy, hogy valakiről azt hiszed, hogy: "No, ez megholt" (pipa, ezzel már nincs gond :D), azt egyszer csak elősétál valahonnan.

Sok minden is történik 1-1 részben, van, hogy épp csak egy enyhe utalással, mint például a falon az óra és sok szálon is fut az esemény.

Rengeteg ügy van, amit ugyan lezártak, de tulajdonképpen nem nyomozták ki: Dreamer ügy, bankrablás, Ling Ke Le gyilkosság, gyorséttermi robbanás, gyilkosság a parkban. És ezek a látszólag teljesen független esetek valahogy mégis összefüggenek, de nem tudjuk, hogy hogyan.

Valahogy kötődik hozzá a triád, a Nemzetbiztonsági Hivatal és Zai Tian is, de nem tudjuk, hogy hogyan.

Most itt a 13. részben pedzegették, hogy a vezérnek van egy törvénytelen fia. De ez se biztos, mert lehet, hogy csak Che Jin gondolja, hogy azért megy a nagy kuss-mus, mert van az öregnek egy fia balkézről.

Ha van is egy féltestvére Chen Linnek, biztosak lehetünk benne, hogy Zai Tian az? Nem lehet, hogy valaki más? :D Akkor viszont mi szerepe van (azon kívül, hogy ő a főhős :D) ?

Kép
Kép

Ulbi

HozzászólásSzerző: Ulbi » 2015.02.18. 20:31

A 13. rész után újabb elképzeléseink voltak 3.

Atina válasza:
Ulbi Kedves!
Szerintem nincs sok esély arra, hogy Zai Tain a triád főnök fia, most kb. 30%-ot adnék ennek, de még lehet, hogy ez is sok. A maradék 70%-ra van egy elméletem...

Válaszom Atinának:
Nagyon valószínű, hogy Zai Tian nem fia a vezérnek, mert csak nem írnak olyat egy sorozatba, hogy csókolózik a húgával, hacsak nem derül ki, hogy a húga nem a húga, de ez tajvani sorozat, nem pedig dél-amerikai :D

Csip1 írta:
Kedves Ulbi!
Most megnyugodtam, hogy nem testvérek. Igazad van olyat csak nem csinálnának, hogy testvéreket csókolóztatnak! (Tudod én nekik szorítok.)

Válaszom Csip1-nek:
Kedves Csip!
Megnyugodhatsz, lesz még csókolózós jelenet :D

Kép

De hogy aztán mi lesz velük a végén, azt én sem tudom.
Kép

Ulbi

HozzászólásSzerző: Ulbi » 2015.02.18. 20:47

BaW 14. rész

Miután már annyiszor szóba hoztam. :D Igen, elkészült.

Imádtam ezt a részt !!!! (vagy ezt a részt is). Mozgalmas volt, tiszta akció!
Szinte mindenki (lő)fegyvert rántott (és nincs is mindenkiről képem !!!!)

Kép

Kép

Kép

Akinek nem jutott, az beérte késsel, lánccal, az öklével.

Történik persze más is, de nincs spoiler.

A kedvenc "dumákat" viszont megosztom:

Letartóztatom, mert jó sok ügynek a gyanúsítottja.

Itt a bilincsed. Tessék!

Akkor szabadulj meg az összes virágodtól!
Nem köhögnél és nem fájna a fejed se.

Szerelmes vagy, igaz?
De ugye nem az egyikbe a két hülye közül?

Ha tudom, azt mondom:
Szeress mind a kettőbe!
Akkor talán rájuk se nézel.

Hozd ide elém!
Mert ha nem,
a fejét hozatom el.

Valójában
ő az én
rég nem látott kishúgom.
Ugye?

Biztos az, hogy ilyen közelről akarod nézni?

Vá-vá-vá-várj!
Ugye most nem filmet forgatunk?
Mert a történet egész moziszerű.
Micsoda hülyeség ez?
Agyműtött gyilkosok.

Egy dolgot nem értek.
Zai Tian helyes ugyan, de olyan kis jó lelkű sete-suta rendőr, azt mégis az összes nő őt akarja. Ying Xiong, a macsó, a vérbeli zsaru, a harcművész meg nem kell senkinek. Hát hová tették ezek a szemüket? :lol:
Kép

Vissza: “Sorozatok”