Love Now (35/72) * tajvani sorozat * Ulbi

Moderátorok: Vandi, angeni, doramaforever

Ulbi

Re: Love Now (24/72)

HozzászólásSzerző: Ulbi » 2015.03.19. 11:01

Kedves Ulbi akkor már nem is olyan sok idő, hogy újra nézhessünk kedvencünkből egy új részt...előre repesek az örömtől... :D :D :D :D
Kata!
Jó hírem van, már az ellenőrzésnél tartok :D
Kép

Kata58

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2015.03.19. 17:08

:D :D :D :D :D Hurrá! :D :D :D :D

Ulbi

HozzászólásSzerző: Ulbi » 2015.03.21. 19:44

Elkészült a 25. rész felirata, sőt nemsokára útban lesz vissza hozzám. Szerintem megint úgy járok, hogy mire kész leszek az ismertetővel, addigra már majdhogy kint lesz a felirat is. :D

Először is azzal kezdeném, hogy tündéri volt ez a rész, oly annyira, hogy a szokásommal ellentétben még szüneteket se iktattam be fordítás közben, olyan nagyon szerettem volna, hogy összeálljon már az egész.

Ez a rész több apróbb jelenetből állt, az eddigi 5-6 helyett 11-et számoltam össze. Így több jelenet is volt Yi Ruvel és Shi Devel, és mindegyik aranyos volt. Kezd megtörni a jég gondolhatnánk, pedig ez így nem igaz. Yi Ru a 14. és a 17. perc között konkrétan beleszeret Shi Debe. Legalábbis szerintem. Kíváncsi vagyok, hogy nektek is ez lesz-e a véleményetek.

Kép

Volt olyan jelenet, ami megríkatott, és volt olyan, amin nevettem, sőt kifejezetten röhögtem. S bár ott voltak Yi Ruék kedves kis mozzanatai, a pálmát ebben a részben mégis Yi Ping néni vitte el. Szenzációs volt! Isteni ez a színésznő (is).

Kép

Persze bosszankodtam is. Naná, hogy megint az írónőn. 32 éves és kicsi kezével a sercegő olajba nyúlva ellenőrzi le...hogy mit, azt nem tudom. Rögtön Hofi jutott eszembe:

Hát az meleg,
az nagyon meleg.
Ő fűtötte be.
Elfelejtette?

És képzeljétek elégette az ujját! Mindezt azért, mert messze volt a bolt, és nem volt kedve (az én olvasatomban lusta volt) elmenni. Ha nem jár arra a futár srác, akkor leégeti még a házat is. Le se tagadhatná, hogy rokonok Yi Ping nénivel. :lol:

Két új dolog is szóba került a részben, és mint amolyan érdekesség utánanéztem. Az egyik a bibimbap, a másik a keserűtök. Íme:

Bibimbap

Shi Yun részére Zheng Yu Xiang (az álrajongó) készítette el

Kép

Nagyon jól nézett ki.
Itt ugyan nem látszik, de az alján rizs van.
Gondoltam keresek hozzá valami receptet, meg képet, aztán kiderült, hogy két egyforma nincs is, tehát ez olyan, hogy amit találsz otthon.
Én meg egész végig azon tűnődtem, hogy jó-jó, felszerelt a Lan család konyhája, de akkor is, hogy a fenébe volt meg hozzá minden, hogy a srác csak úgy el tudta készíteni.
A bibimbap egyébként egy koreai étel, és magyarra lefordítva kevert, mixelt rizst jelent
Mert hogy ezt a gyönyörűséget a fiú néhány mozdulattal összepancsolta. Az se véletlen, hogy nem mutatták meg, hogy ezek után milyen.
Én viszont találtam képet a neten:

Kép

Na, így viszont már ismerős. Kutyakajának szokták titulálni, és rengeteg koreai sorozatban láttam már. Például a Full House-ban és a I Can Hear Your Voice-ban is.

Keserűtök

Ennek a zöldségnek számtalan neve van: keserűtök, keserűuborka, keserűdinnye, alligátor körte, szemölcsös tök, balzsamuborka, balzsamkörte, balzsamtök.

Én a keserűtököt használtam, mert úgy jobban jött ki a poén, eredetileg azonban a balzsamkörte névvel illették.

Mivel a filmből kiderül, hogy eszméletlenül keserű, akármit is csinálnak vele, engem a továbbiakban nem érdekel, de azért álljon itt néhány ismérv:
A balzsamuborka egyéves, egylaki, lágy, csavarodó szárú kúszónövény. Termése: csüngő, hosszú kocsányú kabak vastag bordákkal, ráncokkal és szemölcsökkel.

Kép

A terméseket éretlen, zöld állapotban takarítják be, megérve héjuk élénksárga vagy narancsszínű. Alakja és mérete nagyon sokféle van. A fogyasztásra legalkalmasabb, éretlen termés húsa halványzöld, szilárd és leves, és nagyon keserű ízű.

Kép

A keserű magok fehéres, szivacsos-száraz, ízetlen bélben helyezkednek el; éretten vöröses-barna színűek és édes magköpennyel borítottak.

Kép

Felhasználása: a keserű, vasban és vitaminokban gazdag termés Ázsiában gyakori és kedvelt zöldség. Éretlenül betakarítva órákig sós vízben áztatják a keserűanyagokat eltávolítandó. Így előkezelve párolva vagy főzve fogyasztják. A fiatal terméseket savanyúságnak teszik el, vagy befőzik. A növény nedve nyersen mérgező, ízületi gyulladás, reuma, asztma, bőrbetegséget és cukorbetegség kezelésére használják, gyermekeknél féreghajtó szerként szolgál.
Elterjedése: Ázsia trópusairól származik, a meleg klímájú területeken világszerte termesztik, elsősorban Dél- és Délkelet-Ázsiában, Kínában és a karib-tengeri szigeteken.

Bár a zöldség általában zöld színű, a Yang-konyhában egy fehéret dolgoztak fel. Ilyenről is találtam képet.

Kép

Ha velem ellentétben bárki kedvet kapott hozzá, úgy láttam, hogy a Vaterán árulnak magot. :D
Kép

doramaforever

Re: Love Now (25/72)

HozzászólásSzerző: doramaforever » 2015.03.22. 10:24

Jó szórakozást kívánunk a 25. részhez :)

leo-leo

HozzászólásSzerző: leo-leo » 2015.03.22. 10:51

Köszönöm az újabb részt!

Kata58

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2015.03.22. 11:28

köszönet a 25. részért! Kellemes Vasárnapot! :D :D :D

milomartin

HozzászólásSzerző: milomartin » 2015.03.22. 12:06

Kedves Ulbi köszönöm a 25.rész feliratát!

zsike717

HozzászólásSzerző: zsike717 » 2015.03.22. 12:13

Köszönöm a 6. rész feliratát és a mellékletet ( keserűtököt még nem láttam).

tucsokbogar

HozzászólásSzerző: tucsokbogar » 2015.03.22. 13:31

Nagyon köszönöm a feliratot. nagyon vártam. Timea

Kata58

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2015.03.22. 13:34

Kedves Ulbi! Nagyon aranyos volt ez a rész is! :D :D Valahol kérdezte, hogy szerintünk melyik az a pillanat , ahol Ruyi szerelmes lesz De Shibe...szerintem az árvaházi pillanat amikor meglátja a gyerekekkel való foglalkozást..akkor nyilalat fel benne ez a felismerés. :lol: :lol: :lol: azért is volt annyira vicces az autós találkozás is.. A Növérke és a nagynéni is viszik a prímet rendesen... A tanár úrnak meg rendesen fel lett adva a lecke, igencsak meglepődött...szerintem annyira elfogadta azt hogy a lányokkal együtt él, hogy rá sem gondolt, hogy neki is lehetnének magánéleti elképzelései, vagy érzései, hiszen minden perce ki van töltve...
Remélem a történet végére neki is happy lesz az élete...de nem akarom a poént ellőni.... :D :D :D :D :D

Vissza: “Szüneteltetett sorozatok”