HozzászólásSzerző: Bukoba » 2015.04.13. 09:19
Sziasztok! Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar sort kerítek a következő élmény beszámolómra, de mi tagadás, nem tudtam abbahagyni az Attention Please nézését, és mostanra végig is néztem az alap sorozatot. Igaz, hátra van még a két különleges epizód, amit utólag forgattak a sorozathoz, de azt hiszem ezek nélkül is csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a szériát.
A történet: "A főszereplő, Misaki Yoko, aki fiatal korában elvesztette édesanyját és 4 fiú testvérével nevelkedett. Yoko egy kicsit makacs lány és utálja tisztességtelenséget. Kiskorától kezdve jobban élvezi a fiúk társaságát, mint a lányokét. 4 fiú barátjával csinált egy bandát és ő lett a vezető énekes. Aztán egy nap a banda egyik tagja, Tsukasa elnyer egy állást egy tokió-i bankban. Mivel Tsukasa elhagyja a várost a banda szétesik. Bár Yoko magányosnak érzi magát, Tsukasa előtt erősnek mutatja magát. Nem tudja elmondani neki, hogyan érez valójában iránta. Mikor Tsukasa elhagyja a várost a banda tagjai, Yokoval együtt kimennek a repülőtérre elbúcsúztatni őt. A fiúk izgatottak lesznek, amikor meglátnak néhány légiutas-kísérő hölgyet és Yokonak fogalma sincs, hogy miért. A lány emlékezteti őket, hogy ő is viselhet egyenruhát, de a srácok csak kigúnyolják őt. Azután Tsukasa azt mondja Yokonak, hogy kíváncsi hogyan nézne ki egyenruhában. Ebben a pillanatban Yoko eldönti, hogy légiutas-kísérőként akar dolgozni."
Mindenhol a fenti leírást találtam, de persze ez csak a történet kezdete (gyakorlatilag az első fél óra). A sorozat igazából Misaki-san életét kíséri végig a légiutas-kísérő képzés állomásain. A sorozat egyrészt részletesen bemutatja, hogy milyen alaposan képezi a JAL (Japan Airlines) a munkatársait, és már ez is önmagában érdekes, de a sorozat sava borsát Misaki-san jellemfejlődése jelenti, illetve a számtalan mulatságos és sokszor megható szituáció, amibe belekeveredik. A leírások alapján nehéz volt elképzelnem, hogy egy számomra ennyire idegen, és mindez idáig érdektelen téma hogy fog majd lekötni, de a sorozat minden várakozásomat felülmúlta. Nehéz úgy írni róla, hogy az ember ne áruljon el fontos részleteket a történetből, így ezt nem is teszem, ellenben nagyon ajánlom a sorozatot mindazoknak, akik még nem nézték meg eddig. Nem mellesleg a történethez rendelkezésre áll Zolko remek felirata is, amit ezúton is köszönök. Jó szórakozást mindenkinek.