Társalgó

Itt megtalálható a Fórum szabályzat, amit jó, ha elolvastok. Van még Társalgó, Sorozatok vagy filmek ajánlása, Szülinaposok köszöntése és Feliratkérés.

Moderátorok: Vandi, angeni, doramaforever

62Rita

Re: Társalgó

HozzászólásSzerző: 62Rita » 2015.05.22. 21:02

Isten éltessen sokáig, kedves Rita!
... a (hasznos) esős napok alkalmából egy kis aktuális "szerenád" az ünneplés közben!
... és küldök egy "virtuális" házőrzőt (Takeshi Kaneshiro), aki garantáltan megvéd minden betolakodótól, karddal nyír füvet, elmosogat, süt-főz-takarít ... :mrgreen:
Kedves Blackfield! Köszi a videót! Ez is irtó édes volt, mint amilyeneket szoktál küldeni.
Amikor a vaddisznócska(?) megáll a vadász előtt, és a maci hátulról a mancsával hátba vágja,
hogy menjen már, ne bámészkodjon, a múltkoriban berakott csintalan pingvin jutott eszembe.
A képet valamiért nem látom, de a címét bemásoltam a keresőbe, és akkor meg tudtam nézni,
ki is az én virtuális házőrzőm. Elfogadom, maradhat!

Kép

De jó lenne viszonozni a köszöntésedet, de még nem tudom a keresztnevedet. Nem lehetne....?

Kép

Blackfield

HozzászólásSzerző: Blackfield » 2015.05.22. 22:30

A farkasra gondoltál, aki az együttes énekese? :mrgreen: :lol:

... egyébként nem értem, hogy miért nem jelent meg a kép - leellenőriztem "Előnézet"-ben és akkor látszott. Még szerencse, hogy rákerestél (jó színész). 8-)

[Vali] :)

62Rita

HozzászólásSzerző: 62Rita » 2015.05.23. 08:28

A farkasra gondoltál, aki az együttes énekese? :mrgreen: :lol:
... egyébként nem értem, hogy miért nem jelent meg a kép - leellenőriztem "Előnézet"-ben és akkor látszott. Még szerencse, hogy rákerestél (jó színész). 8-)
[Vali] :)
Kedves Vali! (De jó!)
A farkast én is farkasnak gondoltam először, de az orra nagyon megtévesztett.
Aztán amikor a vaddisznónál raktam le a voksomat, akkor meg az zavart, hogy
nagyon farkasos ez a röfi.
Megnéztem, sajnos majd egy hónapja elmúlt a névnapod, most várhatok tizenegy
hónapot! Nem baj, addig is névnap helyett, szép napot kívánok !

Kép

Levente

HozzászólásSzerző: Levente » 2015.05.23. 11:18

sziaztok egy kérdésem lene a A New Heart cimüsorozatnak a feliratát szertném letölteni de nem találom a fojamatban lévö sorozatok menüpot alatt, Honan lehetne leszedi elöreis köszönöm.

Levente

kérdés érdeklödés

HozzászólásSzerző: Levente » 2015.05.23. 11:24

sziaztok a A New Heart cimü sorozatot kersém nem találom a fojamatba lévö sorozat között hool találom meg mert ugy halotam 14-15 rész feli már felkerült. köszönöm elöreis

62Rita

HozzászólásSzerző: 62Rita » 2015.05.23. 11:37

Kedves Levente!
Küldöm a New Heart linkjét! A "Pünkösdi hosszú hétvége frissei" címszó alatt található.

http://doramaforever.hu/viewtopic.php?f=45&t=88

Jó szórakozást a sorihoz!

Kép

Unni0731

HozzászólásSzerző: Unni0731 » 2015.05.23. 11:39

Levente,a Pünkösdi hosszú hétvége frissei címszó alatt találod meg. A New Heart megnyitása után jutsz el feliratokhoz, de ahhoz, hogy láthasd és letölthesd, bejelentkezve kell lenned.
Kép
KépKép

gabóci5

HozzászólásSzerző: gabóci5 » 2015.05.23. 20:51

Több mint 500 éves, arany ékszerek sokaságát rejtő sírra bukkantak rá egy nankingi építési terület alatt. A Ming-dinasztia idejéből származó lelőhelyen aranyból készült, zafír-, rubin- és türkizberakásos karpereceket, lótuszszirmot, krizantémot és lángcsóvát formázó hajtűket, valamint egy arany piperedobozt is találtak. A helyszínen feltárt két sírfelirat alapján kiderült, hogy a lelőhely az ágyasból befolyásos tanácsadóvá emelkedett Mej hercegné maradványait rejti.
Kép
Kép
A sírra 2008-ban találtak rá, de az ásatás eredményeit csak nemrég publikálták. A hercegné koporsóját a víz megrongálta, ám maradványaira jó állapotban találtak rá.
Kép
Mej hercegné Mu Pin, a délnyugat-kínai Jünnan tartomány uralkodója három feleségének egyike volt. Az 1430-ban született lány 15 éves kora körül ment hozzá a herceghez, aki a kutatók szerint akár több mint 30 évvel is idősebb lehetett nála. A feltételezések szerint Mej ágyasként kezdte pályafutását, így nem volt egyenrangú a másik két feleséggel.
Kép
Tíz hónappal azután azonban, hogy életet adott Mu Cung nevű fiának, a férje meghalt, és az ifjú özvegy élete teljesen megváltozott. A sírfeliratok szerint Mej hercegné ekkor 21 éves, "mosdatlan és ápolatlan" nő volt, aki "a túlélőnek hívta magát".
Kép
Legfontosabb feladata innentől kezdve fia felnevelése lett. A sírfelirat szerint "erős fegyelemmel és szorgalommal irányította" családját és remekül kezelte a kis herceg által örökölt tartomány ügyeit, olyannyira, hogy senkinek nem volt rá panasza. Fiát állandó tanulásra buzdította, hűségre és kötelességtudatra nevelte.
Kép
Kép
Mu Cung jünnani uralkodása kezdetén még a kínai császárhoz is elkísérte fiát. Mej rendkívül jó benyomást tett az uralkodóra, aki az "özvegy hercegnének" nevezte el. Az ifjú herceg anyjához fordult tanácsért annak érdekében, hogy megfontolt vezetővé és a császár hű szolgájává válhasson, de még a "barbár törzsek" pacifikálásának stratégiájával kapcsolatban is kikérte véleményét. A sírfelirat szerint Mu Cung - miután elintézte hivatalos ügyeit - minden reggel lerótta tiszteletét az anyjánál.
Kép
Mej hercegné mindössze a negyvenes évei közepén járt, amikor 1474-ben meghalt. A korai Ming-dinasztia fővárosában, Nankingban temették el. A temetést a császár tisztviselői szervezték meg. "Halála napján Jünnan lakói - katonák és civilek, öregek és fiatalok - egyként gyászolták, mintha a saját szüleiket vesztették volna el" - áll az egyik sírfeliraton.
forrás: Múlt-kor magazin
Mindig az az erõsebb, aki nem tombol, hanem mosolyog. (japán közmondás)

gyomar

Gabóci

HozzászólásSzerző: gyomar » 2015.05.23. 21:32

Kedves Gabóci!
Nagyon szépen köszönöm neked ezt az érdekes olvasmányt. Az ékszerek pedig egyszerűen gyönyörűek.Hihetetlen lelet.
Hálás vagyok, hogy megosztottad velünk.Szép estét kívánok.Marcsi :-)

62Rita

Gabinak:

HozzászólásSzerző: 62Rita » 2015.05.23. 21:43

Gabi! Ezt a cikket is, és a csodaszép ékszereket is érdemes volt kitenni.
Egy kicsit legeltetem még a szemem, aztán fekvés.

Ezeket a dinó tojásokat meg tegnap találták útépítés közben Heyuanban. A 47 tojásból 19 sértetlen volt.
Máris vizsgálják őket.

Kép

Kép

Vissza: “Mindenféle”