Társalgó

Itt megtalálható a Fórum szabályzat, amit jó, ha elolvastok. Van még Társalgó, Sorozatok vagy filmek ajánlása, Szülinaposok köszöntése és Feliratkérés.

Moderátorok: Vandi, angeni, doramaforever

gabóci5

Re: Társalgó

HozzászólásSzerző: gabóci5 » 2015.05.24. 00:05

Áldott Pünkösdi Ünnepeket kívánok mindenkinek.

Kép

Keresztény tanítások szerint, a pünkösd a húsvét utáni 7. vasárnapon és hétfőn tartott ünnep, amelyen a hívek a Szentlélek kiáradását ünneplik.
Mindig az az erõsebb, aki nem tombol, hanem mosolyog. (japán közmondás)

Kata58

Re: Társalgó

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2015.05.24. 08:35

Áldott Pünkösdöt Mindenkinek! :D :D

62Rita

Pünkösd:

HozzászólásSzerző: 62Rita » 2015.05.24. 09:02

Önző módon a hosszú hétvégét imádom a legjobban a pünkösdben.
Kellemes három napot Mindenkinek!

Kép

Unni0731

Re: Pünkösd:

HozzászólásSzerző: Unni0731 » 2015.05.24. 14:34

Önző módon a hosszú hétvégét imádom a legjobban a pünkösdben.
Kellemes három napot Mindenkinek!
Rita, ez nagyon őszinte volt, de én is ezért szeretem. :D Gyerekkoromban azt élveztem, hogy pünkösdkor mindig elutaztunk az apai nagyszüleimhez, akik igencsak messze laktak tőlünk. Már maga az utazás is - ami 5-6 órás volt - nagyon izgalmas volt. A hegyes-dombos vidékhez szokott szemeimet csakúgy legeltettem az Alföld rónaságán. A gémeskutak is izgalmas látványt nyújtottak. :) A nagymamám pünkösdi kertje olyan gyönyörű volt, mint egy csodálatos tündérkert.
Rita, egyébként meg akartam kérdezni, hogy Kata58-at hogyhogy itt köszöntöttük fel a "Társalgóban" és nem a "Szülinaposok köszöntése" fórumrészen? Én is csak mentem utánad, és még csodálkoztam is azon, hogy Levente miért éppen itt kérdezett, amikor rájöttem, hogy mi tévesztettünk, mert nem a szülinaposokhoz írtunk. :)

Mindenkinek kellemes pihenést, lelki-feltöltődést kívánok én is!

Kép
Kép
KépKép

62Rita

Unninak:

HozzászólásSzerző: 62Rita » 2015.05.24. 16:29

Rita, A hegyes-dombos vidékhez szokott szemeimet csakúgy legeltettem az Alföld rónaságán. A gémeskutak is izgalmas látványt nyújtottak. :) A nagymamám pünkösdi kertje olyan gyönyörű volt, mint egy csodálatos tündérkert.
Unni! Olyan érzékletes a leírásod, hogy látok mindent magam előtt. Nagymamád tündérkertjébe beleképzelem
az én éppen nyíló/termő kedveskéimet is. Csak a bejárati ajtón mentem ki, amit ott, egy áltó helyemben,
esetleg pár lépést megtéve le tudtam fotózni, azt kaptam lencsevégre. Nálam a kertben nincsenek szabályok.
Azt ültetek és oda, ahová tetszik. Ennek köszönhető, hogy az egyik barackfa és a csipkebokor, és egy szilvafa
és az orgonabokor már összenőttek. Hozzáteszem, nagyon jól megvannak egymás mellett, és egyik sem nyomja
el a másikat. Ha lehet a gyümölcsfákat is magról ültetem. A nemesekkel csak a gond van. Trendek sincsenek,
de előnyt élvez a népies az urbánussal szemben.

Az összenőtt barack és csipke, együtt és külön.

Kép
Kép

Hogy lehet ennyi baracknak ránőni egy kis vékonyka ágra.
Nálam minden bio.

Kép

Ez egy darab jázminbokor. Nem férne el több virág rajta.

Kép

A futórózsa egyik ága éppen rossz felé fut. Mindjárt felkötöm. Az ablakom előtt van...

Kép

...az orgonával és egy szilvafával együtt. A fa magától kelt, egy madár pottyanthatta el
a magot. Eddig nem akarózott neki teremni, pedig legalább hat éves. Az idén megmutatja
magát végre. A lenti képen ugyanez a szilvafa van az orgonával. KB. három hete csináltam
a képet. Az orgonába befészkelt egy feketerigó pár. Csak a büszke apukát tudtam lefotózni.
Az anyuka is építette a fészket, de óvatosabb volt, soha nem maradt egy helyben. A zárt
ablakon keresztül kaptam a papát lencsevégre. Zoomoltam, azért nem annyira tiszta a kép.
Úgy álltam az ablak előtt mozdulatlanul, mint egy természetfotós, csőre töltött géppel.

Kép
Kép

A bodzabokrok a diófával. Ja, ők is egybenőttek már, de ők is jól megférnek egymás mellett.
Az alsó képen más fajta bodza van. Apróbb a virága, és famagasságúra megnőtt. Micsoda
illat van a közelükben!

Kép
Kép

A szomszédból átjött hozzám a szurokfű, lánykori nevén vadmajoránna, úri nevén oregánó.
Mondtam a szomszédasszonynak, hogy a kakukkfűnek és a rozmaringnak is szóljon, hogy
látogassanak meg. Legalább nem kell átmennem, ha pizzát készítek.

Kép
Rita, egyébként meg akartam kérdezni, hogy Kata58-at hogyhogy itt köszöntöttük fel a "Társalgóban" és nem a "Szülinaposok köszöntése" fórumrészen? Én is csak mentem utánad, és még csodálkoztam is azon, hogy Levente miért éppen itt kérdezett, amikor rájöttem, hogy mi tévesztettünk és nem a szülinaposokhoz írtunk. :)
Jó ég! Nem is vettem észre, hogy nem jó helyre írtam! Igazad van! Legközelebb jobban figyelek majd,
ha első leszek a köszöntésben.

62Rita

Unninak:

HozzászólásSzerző: 62Rita » 2015.05.24. 17:38

Unni! Most nézem, hogy a "Szülinaposok köszöntése" topikba írtam én is, és mindenki!
Ott vannak sorban, amit Katának írtunk!

Kép

doramaforever

Áthelyezés

HozzászólásSzerző: doramaforever » 2015.05.24. 18:03

Unni! Most nézem, hogy a "Szülinaposok köszöntése" topikba írtam én is, és mindenki!
Ott vannak sorban, amit Katának írtunk!

Kép
Az összes Katának szóló hozzászólást átraktam a Szülinapos topikba :)

62Rita

Re: Áthelyezés

HozzászólásSzerző: 62Rita » 2015.05.24. 18:33

Az összes Katának szóló hozzászólást átraktam a Szülinapos topikba :)
Ma már jobb, ha meg sem szólalok!

Kép

Unni0731

Re: Ritának

HozzászólásSzerző: Unni0731 » 2015.05.24. 19:45

Rita, köszönöm a fotóidat! :D A jázminbokor valami csodálatos! Még a kerted illatát is éreztem... :lol:

Nagyot néztem ám, amikor azt írtad, hogy nem is a Társalgóba, hanem a Szülinapos fórumrészre írtunk. :roll:
:mrgreen: Na, mondom én is öregszem... de ez még nem járja... :lol:
Aztán szembe jutott az egyik, volt, apám korabeli főnököm humoros mondása, mely szerint, ha valamiben tévedett, akkor azt mondta, hogy: "Kislányok, már megint fordítva vettem be a Cavintonomat." :lol: :mrgreen:
Gondoltam egyébként, hogy Erzsink tüsténkedett. :)
Rita, nagyon cuki az a kis gif, de nehogy elzarándokolj! Mi lesz velünk akkor! :roll: :shock: Csak sírhatnánk napestig. Kép
Kép
KépKép

62Rita

Unninak:

HozzászólásSzerző: 62Rita » 2015.05.24. 20:48

Unni! Köszönöm a vigasztalást! Nem megyek világgá, csak nem találtam föld alá süllyedős gifet.
Annyira nem hagylak itt titeket, hogy éppen írtam a terveimről a Summer's Desire topikjába.

Megyek zuhanyozni, aztán fekvés-alvás.

Jó éjszakát!

Kép

Vissza: “Mindenféle”