Társalgó

Itt megtalálható a Fórum szabályzat, amit jó, ha elolvastok. Van még Társalgó, Sorozatok vagy filmek ajánlása, Szülinaposok köszöntése és Feliratkérés.

Moderátorok: Vandi, angeni, doramaforever

Kata58

Re: Társalgó

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2015.05.25. 07:25

Kedves Unni, Rita, Többiek...Jókat derültem már most reggel a hozzászólásokon, viszont a képekben én is gyönyörködtem...tökéletes szempihentető a sok virág a gyümölcsfákon. Egyik éven nálunk is olyan sok volt a barack, hogy letörött az ága, mire apuval megbeszéltük, hogy biztos ami biztos kitámasztjuk...megelőzött.
Remélem mindenkinek kellemesen és tartalmasan telik a hosszú hétvégéje.
Ezúton is köszönök mindenkinek minden kedvességet, figyelmességet...És nem is olyan rossz dolog néha tévedni, olyan jókat derülhetünk rajta, főleg az én időnkénti esetlenségemen.. :lol: :lol: :lol:
Rita tényleg el ne bujdokolj, mi lenne akkor velünk....Legalább saját magunkat hadd nevessük ki...annyira tetszenek a gifek is.csak azt nem értem időnként miért nem sikerül..máig rejtély. :lol: :lol: :lol:

gabóci5

Re: Mindenkinek

HozzászólásSzerző: gabóci5 » 2015.05.25. 09:48

Ma reggel kaptam az üzenetet Boszitól:

"...ma egy kicsit már jobb, de sajna jól megfáztam az esőben, amig vártuk a mentőket így most ha tüsszentek, vagy köhögök kicsit fáj, de majd ez is elmúlik. Úgy érzem magam mint Rita boszis filmjében a kis boszi amikor eltört a seprűje, de nem adom fel újra fogok repülni, hhhhh csak kell egy kis idő."
Jó érzés, hogy a kedélye és humorérzéke a régi, így a gyógyulása is gyorsabb lesz. Most tanul ezerrel, mert holnap megy vizsgázni. Drukkolunk neki!

Mindennek az oka az a fránya eső, a balesetnek, a megfázásnak, és ahogy néztem feléjük elég tartós eső lesz mostanában.

Vigyázzanak rá az angyalok!
Kép
Mindig az az erõsebb, aki nem tombol, hanem mosolyog. (japán közmondás)

gabóci5

Re: Társalgó

HozzászólásSzerző: gabóci5 » 2015.05.25. 10:14

Tegnap vendégeink voltak, csak ma olvasgatom a hozzászólásokat.

Rita! Tényleg csodálatos a kerted. Köszi a képeket. Szeretem a természetes zöld bujaságát. Ahogy Unni mondja, szinte érzem az illatát.

A mozgó kis "izéidet" továbbra is nagyon szeretem.

Kép

62Rita

Katának:

HozzászólásSzerző: 62Rita » 2015.05.25. 12:04

Kata! Hát egy kis bénázásért soha nem kellett a szomszédba mennem (nem úgy mint a rozmaringért
és a kakukkfűért).
A természet látványa, hangjai, illatai mind-mind emelik az energiaszintet, azért érezzük olyan jól
magunkat a kertben, a parkban, az erdőben, vízparton. Ha megölelsz egy fát, hamarosan sokkal
jobban fogod magad érezni, mint előtte. Valamiért jobban kedvelem a bokrokat, a fákat, az évelő
növényeket, mint az egynyári virágokat.

http://www.astronet.hu/test-es-lelek/al ... fat-101839

Kép

dolores953

Ritának

HozzászólásSzerző: dolores953 » 2015.05.25. 12:24

Szia Rita

köszönöm a cikket a "faölelésről". :D

A kertemben van egy különleges diófa amit 15 éve én ültettem. Szinte hihetetlen de már több éve terem,
piros bélű a termése és nagyon finom. :D :D
Most már tudom mitől fogok meggyógyulni. ;)
"Minden, ami egyszer megtörténik,lehet, hogy soha többé nem történik meg újra.
De minden, ami kétszer történik, bizonyosan megtörténik harmadszor is." Arab mondás.

Forrás: Paulo Coelho Az Alkimista

62Rita

Re: Mindenkinek

HozzászólásSzerző: 62Rita » 2015.05.25. 13:12

Ma reggel kaptam az üzenetet Boszitól:
"...ma egy kicsit már jobb, de sajna jól megfáztam az esőben, amig vártuk a mentőket így most ha tüsszentek, vagy köhögök kicsit fáj, de majd ez is elmúlik. Úgy érzem magam mint Rita boszis filmjében a kis boszi amikor eltört a seprűje, de nem adom fel újra fogok repülni, hhhhh csak kell egy kis idő."
Jó érzés, hogy a kedélye és humorérzéke a régi, így a gyógyulása is gyorsabb lesz. Most tanul ezerrel, mert holnap megy vizsgázni. Drukkolunk neki!
Gabi! Köszi az újabb jó híreket!
Boszi! A legeslegjobb mai hír az, hogy készülsz a holnapi vizsgára! Ez egyben azt is jelenti, hogy ha testileg vannak is
még kisebb-nagyobb problémáid, a sokk elmúlt, és a baleseten kívül másra is tudsz koncentrálni.
Sok sikert holnapra! Drukkolunk!

Az emlegetett Kiki. Ő is vigyáz rád!

Kép

62Rita

Gabinak:

HozzászólásSzerző: 62Rita » 2015.05.25. 13:40

Rita! Tényleg csodálatos a kerted. Köszi a képeket. Szeretem a természetes zöld bujaságát. Ahogy Unni mondja, szinte érzem az illatát.
A mozgó kis "izéidet" továbbra is nagyon szeretem.
Gabi! Amióta nem töltök annyi időt a kertben, mint régen, azóta bujábbak a növények,
de jobban is szeretem így. Régen még a csipkét is metszettem, alakítgattam. Amióta
nem nyúlok hozzá, szebb az alakja, mint valaha. Csodálatos félgömb alakú, és alá lehet
menni. Dundi kutyám imádott alatta heverészni.

A te gifed is aranyos!

Gyakran variálom a keresőbe beírt szavakat, így olyan gifek is kijönnek, amikkel
még nem találkoztam. Most azt írtam be, hogy "cute gif" (aranyos gif), és ezt a
kis édest is kiadta.

Kép

62Rita

Doloresnek:

HozzászólásSzerző: 62Rita » 2015.05.25. 14:48

Szia Rita

köszönöm a cikket a "faölelésről". :D

A kertemben van egy különleges diófa amit 15 éve én ültettem. Szinte hihetetlen de már több éve terem,
piros bélű a termése és nagyon finom. :D :D
Most már tudom mitől fogok meggyógyulni. ;)
Szia dolores! Nagyon szívesen! Komoly mozgalma van a faölelésnek külföldön és hazánkban is.
A diófáról ezt írták: "diófa például mindenféle időben megél, ami annyit jelent, hogyha nem
tudsz valahová beilleszkedni, vagy bántanak, átölelsz egy diófát és önbizalmat fog adni."

Ezt is olvastam: "Bükk – Az egyik legerősebb energiamezővel rendelkező fafajta, lehangoltság,
depresszió, fáradtság és stressz ellen is célszerű megölelni – vagy nekitámaszkodni – legalább
tíz percre."

Én vegyes erdő mellett lakom. Nagyon szeretem, főleg, ha ki van tisztítva, akkor lehet benne
barangolni. Ha nincs kitisztítva, a sok aljnövényzettől mozdulni sem tud az ember. Mivel vegyes,
többféle fa, cserje, virág megél benne. Mindenféle kincseket, izgalmas dolgokat rejt magában.
De ha két kilométerrel odébb megyünk, akkor egy bükkerdőben találjuk magunkat. A két erdőt,
és azt, amit kivált benned, alig lehet összehasonlítani. Pedig egyik is erdő és a másik is.
A vegyes erdő csintalan, bolondos, játékos, vidámnak, felszabadultnak érzed magad benne.
A bükkerdő fenséges, komoly, bölcs. Megilletődve, meghatódva állsz/mész benne, még a levegőt
is halkan veszed, nehogy megzavard a csendjét. Ezt a hatást fokozza, hogy a bükkerdőben
félhomály van, mert a fák lombkoronája összezár, ezért aljnövényzet sincs, amerre nézel, magasba
nyúló, méltóságos bükkfa törzseket látsz. Felemelő érzés.
Ezek után nagyon is igaz lehet, amit az előbb írtam a bükkfa energiamezejéről. Anélkül is ezt
éreztem, hogy a cikkről tudomásom lett volna.

Kép

gabóci5

Re: Ritának

HozzászólásSzerző: gabóci5 » 2015.05.25. 15:24

A vegyes erdő csintalan, bolondos, játékos, vidámnak, felszabadultnak érzed magad benne.
A bükkerdő fenséges, komoly, bölcs. Megilletődve, meghatódva állsz/mész benne, még a levegőt
is halkan veszed, nehogy megzavard a csendjét. Ezt a hatást fokozza, hogy a bükkerdőben
félhomály van, mert a fák lombkoronája összezár, ezért aljnövényzet sincs, amerre nézel, magasba
nyúló, méltóságos bükkfa törzseket látsz. Felemelő érzés.
Ezek után nagyon is igaz lehet, amit az előbb írtam a bükkfa energiamezejéről. Anélkül is ezt
éreztem, hogy a cikkről tudomásom lett volna.
Ez nagyon tetszett. :D :D :D

Kép
Bükk erdő

62Rita

Gabinak:

HozzászólásSzerző: 62Rita » 2015.05.25. 21:57

Végre ideérte! Előbb a SD-hez írt véleményekre akartam válaszolni, mert tudtam,
hogy az sokáig fog tartani. Minden hétfő ilyen.
Próbáltam olyan hangulatú bükkerdőt keresni, mint ami a közelünkben van,
de pont olyat nem találtam, csak hasonlót. A miénkbe nem süt be még ennyire
sem a nap, és a legtöbb fa vaskosabb törzsű. A te képeden lévő erdőben is
nagyobb a világosság.

Kép

Vissza: “Mindenféle”