Black And White (Teljes) * tajvani sorozat * Ulbi

Ázsiai sorozatok feliratai.

Moderátorok: Vandi, angeni, doramaforever

62Rita

Jobbulást kívánok!

HozzászólásSzerző: 62Rita » 2015.05.31. 08:06

Tudom, hogy már nagyon várjátok a következő részt, de egy kis csúszás lesz. Benyaltuk a calicivírust. Eddig a kisfiamat ápoltam, most meg én szédelgek itt, egész éjjel nem aludtam és soha többet nem eszem.
Kedves Ulbi! Remélem már jobban vagytok a kisfiaddal! Gyerek nap van, gondolom ilyenkor
el szoktatok látogatni különféle programokra, azt meg csak egészségesen lehet. Jó lenne,
ha az idő is kegyes lenne hozzátok!
Kellemes időtöltést kívánok!

Kép

Ulbi

Re: Black And White (16/24)

HozzászólásSzerző: Ulbi » 2015.06.07. 12:09

Kedves Kata! Kedves Rita!

Köszönöm az aggódást, most már túl vagyunk rajta.

Kata! És Mindenki, akit érdekel!

Tudom, hogy már nagyon várjátok a folytatást, de adjatok nekem még egy vagy max. két hetet.
Aztán szép sorban kapjátok az összes részt.
A cselekmény bonyolultsága és a sok félrefordítás miatt kénytelen vagyok lefordítani az összes részt, hogy egybeálljon a történet és kiugorjanak a félreértések.
Van egypár.
Például elkezdték emlegetni a CIA-t. Persze ilyenkor mindenki az amerikaira gondol. Aztán pár résszel később kiderült, hogy ők (filmkészítők) bizony a tajvaniról beszélnek. Így persze rögtön Hírszerző Ügynökségnek vagy hírszerzőknek kell titulálni, hogy megszűnjön a képzavar.
Aztán egy haláleset kapcsán az egyik fószer azt mondja, hogy eljött a mennyország. Teljesen egyértelmű...gondolnád...ha nem derülne ki kicsit később, hogy a Heaven egy szervezet, és az egyik ügynöke jött el.
Most éppen a 22. részt fordítom. A 21. rész végén egy ügyész hívja fel Chen Zai Tiánt. Most viszont már biztos, hogy a pasi nem ügyész (rossz volt az angol), hanem hírszerző.
Így is nehezen követhető a történet néhány része, hát ha még nem helyes a fordítás.
Vagy van egy másik fickó, hol Kim-nek, hol Jin-nek titulálják. Egy idő után világos csak, hogy ugyanarról beszélnek.

És még sorolhatnám, de inkább fordítanék.
Hoztam egy kis zenét:

(a 37. másodpercnél kezdődik)

Kép

Kata58

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2015.06.07. 16:16

Kedves Ulbi! Köszönöm hogy írtál magadról és a + munkáról!
Örülök, hogy meggyógyultatok, és már senki sem beteg nálatok! Külön köszönet, hogy ennyire nívósan fordítod ezt a sorozatot...tényleg nem könnyű műfaj a bünügyi sem nem csak az orvosi.... :lol: :lol: :lol:
Ráadásul én is az amerikai CIA-ra gondoltam azért nem is tünt volna fel hogy másról van szó...
Sok sikert a munkában, türelmesen várunk...
Ma a New Heartot nézem meg....tegnap pedig az Aurondot néztem újra....Jó nosztalgiázni....
Legyenek továbbra is kellemes napjaid.. :lol: :lol: :lol:

Ulbi

HozzászólásSzerző: Ulbi » 2015.06.12. 08:26

Kedves Kata!
Mivel látszólag csak te jártál mostanában ezen az oldalon, így neked címzem ezt a helyzetjelentést. :D

A 23. rész végénél tartok, talán ma el tudom kezdeni az utolsó rész fordítását is.

Kép
Kép

Kata58

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2015.06.12. 09:42

:D :D :D :D Köszönet!

jubus

HozzászólásSzerző: jubus » 2015.06.14. 09:35

Kedves Ulbi!

Köszönet a helyzetjelentést! Anno már láttam ezt a sorozatot angol felirattal, de ha már úgyis lesz hozzá magyar felirat, akkor újra fogom nézni.

Előre is köszönet a sorozatért! :)

desertqueen
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: desertqueen » 2015.06.14. 21:59

Kedves Ulbi!
Köszönet a sorozat fordításáért! Még gyűjtögetem (nem jutottam végére még a most nézős "kínai" sorozatomnak), de utána ezt fogom megnézni, a tartalma alapján nagyon tetszik. :) :) :)

Ulbi

HozzászólásSzerző: Ulbi » 2015.06.15. 09:40

Kedves Kata!

Amúgy meg helyzetjelentés

Már csak 20 sor van vissza, igaz, hogy ezek kb. 4 sorosak, mert ez amolyan epilógus féle. Egyszerűen nem bírtam tegnap már befejezni, de most majd nekiveselkedem, ahogy ezután meg a 17. rész ellenőrzésének. :D
Jobb volt így megcsinálni, mert nagyon sok zavar keletkezett volna benne.
A Heaven-ről és a Night Walker-ről a végére áttételesen rá lehetett jönni, hogy micsodák, de kimondani soha nem mondták ki, hogy: "Figyelj! Ez és ez a szerepük, a nevük pedig....
A Night Walker-ről valahol éjszakai vándorként tettem említést itt a fórumban, de kifejezőbb magyarítás lenne az árnyékbrigád, és akkor úgy nagyjából lehet is sejteni, hogy mit csinálnak.

Viszont továbbra sem világos, hogy
kinek és miért köszönnek franciául telefonbeszélgetések kapcsán ?
ki az a Shi Zi, és milyen aranyról beszélnek a 16. rész elején ?
milyen megfontolásból töri fel és miért éppen most (19. részben) az apja hatósági zár alá vett irodáját a törvényszéki tiszt(nő) ? Arról már nem is beszélve, hogy 10 éve le van zárva egy iroda ?
milyen indíttatásból segít Lei Mu Sha valakinek valamiben (18. rész) ?

...és még egy dolog :D :D :D

Miért van az, hogy a végére beleszerettem

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

mindbe?
Kép

Ulbi

HozzászólásSzerző: Ulbi » 2015.06.15. 09:53

Kedves Ulbi!
Köszönet a helyzetjelentést! Anno már láttam ezt a sorozatot angol felirattal, de ha már úgyis lesz hozzá magyar felirat, akkor újra fogom nézni.
Előre is köszönet a sorozatért! :)
Kedves Jubus!
Nagyon szívesen!
Örülök, hogy megnézed majd újra "magyarosan" is. Mert ez egy picit magyarosítás is, nemcsak fordítás. Nekem így okoz örömet ez a hobbi, hogy belecsempészhetek ezt-azt.

Kép
Kép

Ulbi

HozzászólásSzerző: Ulbi » 2015.06.15. 10:06

Kedves Ulbi!
Köszönet a sorozat fordításáért! Még gyűjtögetem (nem jutottam végére még a most nézős "kínai" sorozatomnak), de utána ezt fogom megnézni, a tartalma alapján nagyon tetszik. :) :) :)
Kedves Desertqueen!
Nagyon szívesen, bár még csak most fognak kikerülni egymás után az utolsó részek.
És nem azért, mert idefelé hajlik a kezem :lol: , de tényleg érdemes megnézni. Sokkal, de sokkal jobb, mint amire számítana az ember a tartalom alapján.

Kép
Kép

Vissza: “Sorozatok”