Kedves Ulbi!
Megnéztem az aktuális részeket és hogy őszinte legyek nekem egyre kuszább az egész...
Kezdeném azzal, hogy a papával továbbra sem értünk egyet (bár már jelezted, hogy a vége felé neked is megváltozott róla a véleményed). Továbbra is azt gondolom, hogy rendesen kihasználja Zai Tiant. Most is csak azt tudom hangsúlyozni, ha egy kicsit is a szívén viselné a fiú sorsát, akkor nem építette volna be a rendőrséghez. Egyébként a mostani részeknél felmerült bennem az is, hogy ez az apa dolog esetleg egy blöff volt, így próbáltak hatni Zai Tianra, hogy segítsen a menekülésben.
Zai Tian is kicsit furcsa volt nekem, minden további nélkül elfogadta azt, amit mondtak neki, egy percig sem kételkedett abban, hogy vajon igaz-e amit Yan bácsi mondott. Persze az ő szemszögéből nézve megértem a viselkedését, hiszen hirtelen családra lelt - amire nyilván vágyott - és még az sem érdekelte, hogy ez a család milyen.
Ying Xiong reakciója és a teljes visszautasítás várható volt, de mint ilyenkor lenni szokott győzött a barátság (és aztán megtudtuk, hogy a laboros lány is eltitkolta az ujjlenyomatot), és hát gondolom az is segített a döntésben, hogy Zai Tian rávilágított arra, hogy nem csak fekete és fehér létezik.
Azt azért megjegyezném, hogy teljesen kiakasztott az alagutas jelenetnél. Szívem szerint a helyes pofijába üvöltöttem volna, hogy
TÉNYLEG ENNYIRE H*LYE VAGY? A koreai sorozatokban már megszokhattuk, hogy a rendőrök nincsenek a helyzet magaslatán, de nem hitem volna, hogy Ying Xiong is ennyire amatőr tud lenni (itt még esze ágában nem volt segíteni a triád vezérnek).
A 17-ik és 18-ik már sokkal mozgalmasabb volt, időnként kapkodtam a fejem és agyalnom kellett, hogy most kiről is beszélnek.
Ying Xiong-gal minta a világ fordult volna meg, az elején mindig a kimért, megfontolt minta zsarut láttuk, de ennek már vége. Azt azért nem állítanám, hogy elindult a lejtőn, de hogy kicsúszott a lába alól a talaj az biztos. Most már szinte csak sodródik az árral. Az elején kicsit csodálkoztam, amikor a piti kis tolvajt futni hagyta, meg is magyarázta magának, hogy miért is nem kell vele foglalkoznia.
Aztán jött Zai Tian jelenete a kapitánnyal, amin kicsit kiakadtam. Komolyan bárki elhiszi neki, hogy éppen helyhez kötött volt, vagyis hasmenése volt a nagy napon?
Végre ismét előkerült Li bácsi is, már kezdtem azt hinni, hogy eltűnt. Azt pedig amit a kapitány sugallni akar róla, hát nem is tudom. Tényleg volt korábban olyan rész, amikor Li bácsi nagyon gyanús volt és akár még bűnös is lehet, de nekem kicsit furcsa, hogy a kapitány Zai Tian-t bízta meg a titkos nyomozással. Most komolyan, tényleg ő a legalkalmasabb erre a feladatra? Vagy esetleg más van a háttérben? Nekem egy kicsit a kapitány is sötét ló, lehet, hogy nem egészen tiszta, bár erre utaló jelek eddig nem nagyon voltak. Ő eddig leginkább csak lézengett a sorozatban, időnként felbukkant, de most hirtelen sok szerepe lett.
Jött Jin úr és szerencsére elég hamar el is halálozott

(így legalább egy szereplővel kevesebb, már így sokan vannak), de azért hozott magával egy nagy rejtélyt a Trója szívét. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit is rejtettek el benne, mi az ami annyira kell a nemzetbiztonságnak és a parlament elnökének. Mivel ékszerről van szó, talán egy chip van beépítve, ami fontos információkat tartalmaz, amit többen is meg szeretnének kaparintani.
Aztán felbukkant Lei Mu Sha is, aki már az elején gyanús volt, és mint kiderült nem is ok nélkül. Persze előtte azért még jól összezavarta Ying Xiong-ot, viszont Zai Tian-t úgy tűnik, nem lehet átverni, ő már az elején figyelmeztette a fiút, hogy a lánnyal nincs rendben valami. Lehet, hogy Zai Tian nem tartozik a legjobb rendőrök közé, de a megérzései nagyon jók. Most már csak az a kérdés, hogy ki küldte a lányt.
Kicsit megkavart Xiao Ma is azzal, hogy meglátogatta a triád főnököt majd segített a lányának megszökni. Persze magyarázat volt „Más hajt ugyan minket, de az utunk azonos” hát én ebből nem sokat hámoztam ki, csak annyit, hogy most szembemegy a Sárközy bandával (vagy rosszul értelmezem?) Egyébként milyen árulóról beszéltek, kire céloztak?
Kicsit megijedtem, azt hittem, hogy Xiao Ma fog meghalni, de szerencsére túlélte és remélem ez így is marad a sorozat végéig.
Szegény századosunknak elég rossz vége lett, bár hogy őszinte legyek ő is olyan volt nekem mint a kapitány, bár sokkal aktívabb, de nem igazán tudtam hova tenni és most már nem is nagyon kell. Egyébként kezdem azt hinni, hogy tajvanon is elég bénák a zsaruk, hagyni, hogy így átverjék és aláírni a saját halálos ítéletét azért nem volt semmi.
A triád lány meg milyen kapós lett a végére, mindhárom fiú odáig és vissza van érte. Mondjuk akkor jól megrángattam volna, amikor Ying Xiong-nak azt mondta, hogy olyan testvért szeretne mint ő. Ó, te jó ég, ez a lány is ennyire h*lye?
Nem lehet, hogy a szőke fickó volt az éttermi robbantó? Az akinek elvitték Zai Tian nyál- és hajmintáját. Igaz, a robbantáskor csak hátulról lehetett látni és sapka volt rajta, de amikor megláttam, akkor a robbantás jutott az eszembe róla.
Most ennyi, kicsit sok infót kaptunk, de ha még eszembe jut valami, akkor jövök.