Kedves Ulbi!
Még hogy nem latin amerikai szappanopera

, persze ezt még lehetne fokozni azzal, hogy kiderül, Ying Xiong-ot elcserélték a kórházban Xiao Ma-val.
Félre a tréfával, szerintem erre a csavarra aztán senki nem számított. Azt hittem, hogy az utolsó pár részben elvarrják a szálakat, ami azért van bőven, erre tessék.
Az elején, amikor a nemzetbiztonsági pasi azt mondja a parlament elnökének, hogy nincs egyezés, csak néztem nagyokat. Gyorsan vissza is tekertem azt a részt, hogy vajon jól olvastam-e, és igen. Na, ott már gondoltam, hogy fog még érni egy-pár meglepetés.
A papa tényleg egy igazi s***fej és ráadásul még amatőr is. DNS vizsgálat nélkül a „szárnyai”alá vett valakit, majd mikor kiderül a tévedés simán eldobja, mint egy használt zsebkendőt. Nagyon remélem, hogy ez a tette nem marad büntetlenül. Persze értem én, hogy a hibát valahogy orvosolni kell, de a módjával nem tudok egyetérteni, még arra sem vette a fáradtságot, hogy személyesen mondja el Zai Tian-nak.
Nem igazán tudtam eldönteni, hogy kit sajnálok jobban, Zai Tiant vagy Ying Xiong-ot, de a végén győzött Ying Xiong.
Ez most lehet, hogy csúnyán hangzik, de Zai Tian ezzel az egésszel csak nyert, bár most még csak a „tragédiát” látja benne, de azért remélem, hogy eljön az az idő, amikor a történet másik oldalát is látni fogja. Az ő esetében a nyomorból és a teljes kilátástalanságból csöppent bele a jómódba, szinte 0 erőfeszítéssel. Azt gondolom, ha van egy kis esze, akkor ezt az egészet a maga javára fordítja. Teljesen független lehet, esélyt kapott egy teljesen új életre.
Ezzel szemben szegény Ying Xiong eddigi élete egy pillanat alatt darabokra tört. Minden, amivel eddig nem tudott azonosulni most a nyakába szakadt, kapott egy maffia családot, és ha ez még nem lenne elég, még azt is megtudja, hogy az édesanyjaként szeretett nő a halálán van. Igazad van, tényleg elindult a lejtőn, de nem önszántából, még mindig sodródik az eseményekkel.
Azt a pillanatot pedig nem tudom elfelejteni Zai Tian-nak, amikor Ying Xiong-ot hátba támadta, még akkor sem, ha a végére rendeződött a kapcsolatuk.
Egyetértek, nekem is a kedvencem a 21-ik rész végén a két fiú beszélgetése, nagyon szívhez szóló volt. A másik kedvencem, amikor Zai Tian visszament oda, ahol nyomorúságos életét élte, oda, ahol minden elkezdődött.
Nagyon remélem, hogy az informatikus fiú túléli, bár túl sok esélyt nem látok rá. Most már csak abban bízok, hogy Lei Mu Sha ámokfutása lassan a végéhez ér, és remélem Ying Xiong jóvoltából.
És, akkor még pár dolog az előző hozzászólásomhoz…
Bocsi, de lassan kezdek átmenni aranyhalba

, és nem, nem a mesebelire gondolok

. Azt persze tudni lehetett, hogy a Sárközy robbantott, de az elkerülte a figyelmemet, hogy az is kiderült, hogy a szőke fickó volt.
Szóval Che Jin-re gondoltak, én ezt a fickót már teljesen el is felejtettem, pedig igazad van, kimondva ugyan nem volt, de tudni lehetett, hogy ő a „házon” belüli áruló. Sajnos annál a beszélgetésnél eszembe sem jutott, hogy rá céloztak.
A százados halála nekem még mindig böki a csőrömet, vagyis inkább az, ahogy meghalt. Azzal semmi bajom nem volt, hogy elhitte, hogy a nemzetbiztonság hívja telefonon (bár azt nehezen hiszem, hogy nem voltak háttérzajok, hiszen nyilvános fülkéből hívták, ráadásul úgy tűnt, hogy egy állomásról). Még az is rendben van, hogy nem a szokott helyen akartak vele találkozni, hiszen hihető volt a sztori, viszont az már kicsit amatőrségre utal, hogy nem kezdett el gyanakodni a teljesen kihalt épületben. Azt gondolom, hogy ilyenkor legalább a fegyverét tarthatta volna a kezében. Ettől függetlenül persze sajnálom szegényt.
Ebben a sorozatban túl sok az információ, de az is lehet, hogy bennem van a hiba, nem kéne egyszerre 5 sorozatot néznem, mert lassan elveszek bennük.
Jelentem, túléltem a citromos-gyöméres-kólát. A hatásáról sajnos nem tudok beszámolni, mert mire normális minőségű gyömbérhez jutottam, addigra már semmi bajom nem volt. Már csak kíváncsiságból csináltam meg, és azt kell, hogy mondjam, hogy meglepően jó volt, bár nekem túl érdes volt a kóla miatt (gondolom, pont ezért isszák azzal). Az persze nem árt, ha a hozzávalókat külön-külön is szereti az ember.
Gyermek már táborozik? Nem is írtad, hogy hova ment. Az időjárást elnézve most egy vízparti táborozás nem lenne túl szerencsés.