Atinának válasz - Folytatás
Azt a pillanatot pedig nem tudom elfelejteni Zai Tian-nak, amikor Ying Xiong-ot hátba támadta, még akkor sem, ha a végére rendeződött a kapcsolatuk.
Én valahol felmentem őt, mert el volt nagyon keseredve, és kapott hozzá egy profi agymosást. Van egy barátnőm, aki esküszöm képes erre. Amikor beszél, a végére elzsibbadok és szédülök, de frankón fizikailag. És ugyanezt a zsibbadást éreztem, amikor fordítottam azt a részt, ami így kezdődik:
Nézze csak!
A város.
Innen a legszebb.
....
Egyetértek, nekem is a kedvencem a 21-ik rész végén a két fiú beszélgetése, nagyon szívhez szóló volt.
És nagyon Zai Tian-os is volt
Anya
milyen volt?
Anya
egy bombázó volt.
Szerintem senki másnak nem jutna eszébe egy ilyen válasz erre a kérdésre.
De a végén mind a ketten sírnak.
Ez a fordulat egyébként nagyon tetszik a filmben: hogy van köztük kapcsolat, és hogy az egy anya.
Bocsi, de lassan kezdek átmenni aranyhalba
Ez nem hiszem, hogy így lenne.
Először is, ez a történet nagyon komplikált. Aztán nem is tudod egyvégtében nézni. A robbantós részt körülbelül egy évvel ezelőtt fordítottam.
És végül: nagyon sok dolgot csak halványan érintenek. Csak utalnak rá, csak elejtenek egy fél mondatot, csak véletlenül ott van valaki. Közben meg annyi információt zúdítanak rád, hogy csak úgy kapkodod a fejedet. Így nagyon könnyű nem észrevenni dolgokat, és hidd el, nem vagy vele egyedül.
A százados halála nekem még mindig böki a csőrömet
Egy kicsit vitatkoznék.
Lehet, hogy egy ügyészségen nincs csend. Emellett ő is egy zajos helyen állt, így nem lehetett tudni, hogy honnan jön a zaj. Mellette számított arra, hogy meg fogják keresni az ügyészségről, hiszen a kapitánnyal is pont ezt beszélték meg.
Először kétkedett a házon kívüli találkozással kapcsolatban, de aztán logikusnak tűnt a magyarázat és fifikásnak az ötlet.
Azt is elmondták neki, hogy ez egy építés alatt álló épület. És így volt, mert az előtérben dolgoztak.
Kapott egy útvonalat is, hogy merre menjen épületen belül.
Egészen eddig miért gyanakodott volna?
Aztán be volt zárva az az ajtó.
Akkor meg szerintem azt hitte, hogy rossz felé jött.
Majd meghallotta a lépteket,
de akkor már késő volt...
Jelentem, túléltem a citromos-gyöméres-kólát.
Ennek igazán örülök.
A hatásáról sajnos nem tudok beszámolni,
Ennek viszont nem, mert most hülyén fogok meghalni
Gyermek már táborozik? Nem is írtad, hogy hova ment. Az időjárást elnézve most egy vízparti táborozás nem lenne túl szerencsés.
A gyermek már táborozik, szombat óta, csütörtökön jön. Balatonfenyvesre mentek. Ha jól tudom, ott van vízpart

De ez elsősorban egy edzőtábor, bár valóban nagyon sérelmezi, hogy még be se mentek a Balatonba. Mondta is, hogy soha többet nem jön ide. (Persze ez nem így lesz, csak most el van emiatt keseredve.)
Ma reggel is hívott és mérgesen beszámolt a tegnap estéről:
Először azt mondták, hogy lesz valami buli, de aztán mégsem, majd mikor nagy nehezen elaludt, akkor felverték őket, és kihajtották a tök sötétbe, hogy keresgéljenek valamit a fűben. (Azt tudni kell, hogy az én 10 éves kisfiam nagyon bátor és belevaló, de a sötétségtől retteg). Találtak is millióegy szúnyogot és egy élő rókát. Mert mint utólag kiderült a szomszédnak van egy és éjjelente ki szokta engedni, hogy szaladgáljon egyet.
Csak remélni tudom, hogy a sokktól nem csapták agyon.