Black And White (Teljes) * tajvani sorozat * Ulbi

Ázsiai sorozatok feliratai.

Moderátorok: Vandi, angeni, doramaforever

N.Ildikó

Re: Black And White (Teljes)

HozzászólásSzerző: N.Ildikó » 2015.07.04. 09:35

Köszönöm szépen a befejező részt is.
Szép nyarat kívánok.

zaniko

HozzászólásSzerző: zaniko » 2015.07.04. 11:49

Kedves Ulbi!
Köszönöm szépen a sorozat fordítását. Elkezdem elölről. Vic Zhou-val nem lehet betelni . :D :D

Shaolin Bunny
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Shaolin Bunny » 2015.07.04. 12:47

Szia Ulbi!

Nagyon gyorsan lefordítottad a maradék részeket! :) Gratulálok hozzá!
Ugyan én ezt a sorozatot már láttam, de ahogy lesz időm újra nézem majd magyar felirattal.

Szép nyarat!

Kép
Sorozat fordításaim:
Kép
Tervezett: Ice Fantasy

Ulbi

Re: Black And White (22/24)

HozzászólásSzerző: Ulbi » 2015.07.04. 13:02

Kedves Ulbi!

Nagy-nagy köszönet a 22. és 23. részért Kép
A 23-ik most jön lefelé, még kb. fél óra, de a 22-ik részt tegnap este megnéztem.

Igazad volt, visítani tudtam volna, de leginkább kiakadtam :roll: , mert úgy érzem, hogy nagyon-nagyon átvertek és gondolom ezzel nem vagyok egyedül. Ezen túl több érzelmet is kiváltott belőlem ez a rész…

Megdöbbentem – Lei Mu Sha öngyilkosságán. Könnyeket nem ejtettem ért, és ez a megoldás jobban tetszett, mintha Ying Xiong ölte volna meg.

Vigyorogtam – Most már tudjuk, hogy a kapitány eddig miért csak lézengett a sorozatban :lol: . Nem ért rá, mert a háttérben ügyködött (éreztem én, hogy gyanús ez a fickó - ezért jár egy fél piros pont? :) ). Egyébként meg jó emberismerő, nem volt véltetlen, hogy Zia Tiant bízta meg Li bácsi megfigyelésével, tudta, hogy az öreg csak a két fiúban bízik, így megszerezheti a terhelő bizonyítékot. Le a kalappal előtte, de remélem, mielőtt az örök vadászmezőkre távozna, Zai Tian még jól megizzasztja.

Visítani tudtam volna, de leginkább kiakadtam, mert becsapva érzem magam – Most már azon sem lepődnék meg, ha Ying Xiong apja a postás lenne… :lol: :lol: :lol:
Popsifejű :lol: (ezen nagyon röhögtem, úgyhogy kölcsönveszem) ezek szerint tényleg szívességet tett vagy törlesztett a volt szerelmének, mint ahogy azt korábban is gondoltam, valahol talán még írtam is. Remélem, a 23-ik részben kiderül, hogy miért is tette.
Azért érzem úgy, hogy átvertek/becsaptak minket - engem mindenképpen -, mert Da Yan kimondta, hogy Zai Tian a popsifejű fia, ezért aztán elhittem, hogy benézték és Ying Xiong lett a befutó, mint örökös. Az is igaz, hogy Hősünknek – legalábbis emlékeim szerint – sem popsifejű sem Da Yan nem állította, hogy az öreg fia, de hát nem is kellett kimondani azok után amit Zai Tian-nak mondtak.

Most már jó lenne, ha a mekis lány is előkerülne...

Majd jövök a 23-ik rész után is, bár lehet, hogy csak holnap.
Kedves Atina!
Nagyon szívesen! Kép
Igen. Jó kis rész volt a Lei Mu Sha-s.
Először is, tudtak újat mondani, mert nem gondoltam volna, hogy sose volt FBI-os, azt hittem, hogy oldalt váltott. Aztán azt se gondoltam volna, hogy ennyire mélyen érintette Ying Xiongt a lány árulása, majd pedig a halála. A lányról se gondoltam volna, hogy szereti Ying Xiongt, miután teljesen tönkretette, majd még meg is akarta ölni.
Másodsorban izgalmas is volt a jelenet, harmadsorban megérintette a szívem.

Kép

Meg ehhez a jelenethez kapcsolódóan kerül Ying Xiong a lejtő legaljára, amikor feladja, és rányomja Zai Tianra a telefont. Milyen érdekes: a lány indította el a lejtőn és ez a "szánkázás" is vele ér véget. Jól összerakták ezt a történetet. És mivel beszéltem már Vic Zhouról, most Mark Chaoról szólnék. Nagyon-nagyon jól játszik ez a srác. Vic Zhou is jó, de ő jobb, nem véletlen, hogy ő kapta meg abban az évben a legjobb férfi színésznek járó díjat.
44th Golden Bell Awards: Best Actor for Black & White (2009)

A kapitány
Nemcsak sertepertélt, ő volt az egyetlen a sorozatban, akinek nincs neve. Pedig egy idő után vadul kerestem, de nem, nincs neki. :D
Hát végül is nem Zai Tian intézi el, hanem az igazságszolgáltatás, mert valakinek a sitten is rohadnia kell. Amúgy is túl enyhe büntetés lett volna neki a halál.
Jár a piros pont, nemcsak egy fél, hanem egy egész :D
Kép
Nekem nagyon sokáig nem volt gyanús. Ő volt számomra a végtelenül korrekt, szakmailag jól felkészült kapitány. Akkor kezdtem el gyanakodni, amikor Chen századost lelőtték. Mert honnan tudta volna bárki is, hogy a százados egy telefonhívást vár az ügyészségtől ebben az ügyben?

Hanem aztán ez a kis titkárnő, Xiao Lu, ő aztán jól átvert. Csicseregve, mosolyogva, két kávé lefőzése közben küldte a halálba az embereket.
Nem csoda, hogy rá senki se gyanakodott.

Visításod tárgya a popsifejű
Két oknál fogva haragudtam rá.
Az egyiket már elmondtam - a mód, ahogy kidobta Zai Tiant
A másik:
Csak úgy, mert olyan kedve volt, mert úgy érezte, hogy ezt így kell, vagy csak mert esett az eső, beleavatkozott más emberek ügyébe. Senki nem kérte meg rá, senki nem hatalmazta fel rá, de ő el akarta rejteni a gyermeket.
Amikor hosszú keresgélés után talált egyet, akkor ónevájteresz (ohne weiteres - minden további nélkül), nem leellenőrizve a dolgot, nem megkérdezve az alanyt, hogy így jó lesz-e, átműtette életveszélynek kitéve, aztán hosszú időn keresztül drogozta, új személyazonosságot teremtett, majd tudatlanul magára hagyta.
Később - bár nem ő állította - abban a hiszemben hagy mindenkit, még a lányát is, hogy a fia, annak ellenére, hogy tudja, hogy szerelmes belé. Igaz, soha nem mondta, hogy: Luke, én vagyok az apád. :lol: :lol:, de még Da Yant is tévedésben hagyta.

Aztán ködösít szépen a másik fiúnak is, amikor az rákérdez:

Azért jöttem,
mert kérdésem van.
Honnan van ez magának?
Először mondja meg,
hogy milyen kapcsolatban volt édesanyámmal.
...
Olyan,
egészen olyan.
Micsoda?
A szemed
egészen olyan, mint édesanyádé.
Maga kicsoda?
Melléfogtam.
Nagyon melléfogtam.
Meg tudná mondani végre, hogy mi folyik itt?
Nem Chen Zai Tian a fia?
Velem mi van?
Ezek szerint
mi ketten
testvérek vagyunk?
Azt mondtad, hogy már nem vagy rendőr?
Válaszoljon!
Mondja meg, ki vagyok!
Mi történt?
Felfüggesztettek.
...
De kik ők?
Kikről beszél?
Árulja el!
Az ellenség.
A nemzet ellensége.
Meghalnod ok nélkül,
nincs értelme.
Egyébként is
fontos feladatod van.
Én majd
megvédelek téged.
Édesanyáddal kapcsolatban
adj egy kis időt.
Hamarosan
mindent elmondok majd.

Hát te most gondolnád ezek után, hogy ő csak a szomszéd gyerek abból a városkából, ééésss mondjuk így szórakozik ???
Most már jó lenne, ha a mekis lány is előkerülne...
Vígyázz arra, hogy mit kívánsz! :lol: :lol:

Kép
Kép

Kata58

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2015.07.04. 13:09

Még mindig nem tértem teljesen magamhoz a befejező résztől annyira keményre sikeredett és izgalmasra....még az utolsó másodpercek is a megemlékezésről tetszettek!
Ritka remek történet ...ugyanilyen remek fordítással, amit ismételten köszönök!
Jó pihenést a sorozat után! :lol: :lol: ááááa mekis lány...mit mondjak ez is nagy sokk volt....kezd olyan érzetem lenni, hogy ennek a sorozatnak lesz még utóélete.... :lol: :lol:

Ulbi

Re: Black And White (23/24)

HozzászólásSzerző: Ulbi » 2015.07.04. 13:40

Megnéztem a 23-ik részt is, hát az öregnek kijárt volna még egy golyó a másik lábába is, egyet-egyet mindkét fiúért ;)
Kedves Atina!
Mélységesen egyetértek :D
Én még meg is fejeltem volna.
Amúgy is volt gondjuk elég, és akkor még ez is.

Kép
Kép

Ulbi

Re: Black And White 15. rész gif-regény / 1.

HozzászólásSzerző: Ulbi » 2015.07.04. 14:15

Szia Ulbi!
Ugyan én még csak a 15. résznél tartok, de remélem akkor is tetszeni fog.
BAW újabb képregénye

XV/I

Kép

Kép kérdések
Kép és újabbak
Kép csipet csapat
Kép elmondom
Kép elvesztettem
Kép menő lettem
Kép mindennek van ára
Kép te csináltad
Kép ez meg mi?
Kép csapda
Drága Boszi!
Köszönöm az újabb mozgókép-regényt.

Szerintem viszont nagyon is gyorsan haladsz :D

A csipet-csapat a bemutatóról átvonul az oly közkedvelt kecóba. Itt összegzik azt, amit tudnak, és megtudják, hogy jobb lenne hagyni a dolgokat, de úgy csinálnak, mintha nem értenének zombiul, és mindenki másról kezd el beszélni.

Kép

A végén Zai Tian elmeséli nekik a történetét, így mi is megtudunk még pár dolgot. Főként azt, hogy az elején miért maradt ott a lakásban.

Kép

Nagyon tetszett, hogy a története mindenkinek megérintette a lelkét, és az is, hogy ezt milyen módon közvetítette a film.
A következő jelenetben elmennek kérdéseket feltenni a tajvani keresztapának. Akkor még nem tudják, hogy ennek semmi értelme, mert úgyse érkezik válasz. Jön viszont helyette egy ügyész, aki érdekes felfedezést tesz.

Kép
Kép

Ulbi

Re: Black And White 15. rész gif-regény / 2.

HozzászólásSzerző: Ulbi » 2015.07.04. 15:09

XV/II

Kép nehéz lesz
Kép elvisszük a balhét
Kép ő az apád
Kép és akkor mi van?
Kép nem érdekel
Kép miért nem mondtad?
Kép ez fáj
Kép nem hiszem el
Kép újabb nyom
Kép ez nem jött be
Rosszul áll az öreg szénája, ezért bevetik az adu ászt:

ő az apád Kép

Erről még nem esett szó, itt az alkalom, hogy előhozzam:
Bizonytalan vagyok Zai Tiant illetően, mert azt, hogy Li Ying Li nem az igazi anyja, azt tudta. A mekis lánynak mondta is a vidámparkban:

Úgy nőttem fel, ahogy te.
Nekem sincs családom.
Azt sem tudom kik a szüleim.

Hogy ezek után úgy gondolta-e, hogy ettől a triádos papa még nyugodtan lehet az igazi apja vagy csak belement a játékba, azt nem tudom. Mindenesetre soha nem kérdeztek tőle semmit, csak leütötték a mólón és már vitték is a műtőbe.

De annak azért örülök, hogy már nem az a kis nyuszi, akinek megismertük.

és akkor mi van? Kép

A fiúk elindulnak a Wang könyvelő nyomon és egy csomó infó begyűjtése után eljutnak Jian Da Deig, a Chang Fu Vállalatcsoport vezetőjéig.
-ig, mert sehogy se tudnak bejutni hozzá, még a rossz zsaru-jó zsaru módszerrel se:

ez nem jött be Kép
Kép

Ulbi

Re: Black And White 15. rész gif-regény / 3.

HozzászólásSzerző: Ulbi » 2015.07.04. 16:01

XV/III

Kép valami bűzlik
Kép nagyon magasan
Kép nem segíthetek
Kép ő a bűnös
Kép csak őt ne
Kép halálos korty
Kép az út vége

Kép

Kép

Szép álmokat mindenkinek
Válasz nélkül is tudják, hogy valami bűzlik Kép aztán még meg is látják Chen századost nagyon magasan
Kép
Zai Tiannak ismét nem sikerül az üres lakásba hazamennie, de most kivételesen majdnem meg is áll a szíve.
Kép Közben pedig Ling kapitány a halálos korty után Kép
megérkezik az út végéhez Kép
Kép
Kép

Ulbi

HozzászólásSzerző: Ulbi » 2015.07.04. 17:12

Ulbi Kedves! Hát ez is befejeződött! Nagyon szépen köszönöm a sorozat teljes feliratát és a munkádat. Szeretettel: csabamama2
Kedves Csabamama!
Igen, végre teljes.
Nagyon szívesen a fordítást.

Kép
Kép

Vissza: “Sorozatok”