Társalgó

Itt megtalálható a Fórum szabályzat, amit jó, ha elolvastok. Van még Társalgó, Sorozatok vagy filmek ajánlása, Szülinaposok köszöntése és Feliratkérés.

Moderátorok: Vandi, angeni, doramaforever

erzsi69

Re: Társalgó

HozzászólásSzerző: erzsi69 » 2015.01.11. 12:30

Kérés mindenkihez

Ha letöltési linket adtok meg, akkor spoilerbe tegyétek. Végigmentem a fórumokon és az eddigieket javítottam. Előre is köszönöm :)

Unni0731

HozzászólásSzerző: Unni0731 » 2015.01.11. 23:49

Sziasztok!
Ezt meg kell osztanom veletek, mert én még ilyen természeti jelenséget nem tapasztaltam az életem során. :o Dörög, villámlik és hatalmas pelyhekben esik a hó, kb.2-3 centi a pelyhek átmérője. Nem tudom sajnos lefényképezni, mert hagyományos gépem van, az iPad-en meg, nincs vaku.
Kép
KépKép

gabóci5

HozzászólásSzerző: gabóci5 » 2015.01.12. 10:32

Máshol szerzett infó: esetleg köze lehet a kifele mutató torrentlinkeknek. Egyelőre úgy tűnik, hogy a blogspotosokat találták meg.A hírthozó ajánla is minden fordítónak, h lehet, ezeket a linkeket törölni kellene a blogjaikról. Ő már kapott figyelmeztetést.
erzsi69 » Tegnap, 12:30

Kérés mindenkihez

Ha letöltési linket adtok meg, akkor spoilerbe tegyétek. Végigmentem a fórumokon és az eddigieket javítottam. Előre is köszönöm
A facebookon olvastam, ha még valaki nem olvasta, megosztom! "Arról lehet szó, hogy január 1-től fokozottabban nézik, ellenőrzik a netes blogokat, oldalakat, és ahol filmeket látnak kitéve, vagy akárcsak linkelve is, az az oldal, blog rosszul járhat…
Szerzői jogokat sértünk ugyanis azzal, ha képet, filmet, videót, feliratot vagy bármi ilyesmit megosztunk, és azzal is, ha feliratot fordítunk… remélem ezzel mindenki tisztában van.
Úgy néz ki most ezekre mennek rá… és gyanítom ez lehet a Doramaone megszűnésének is a titka… Mert egy filmeket, sorozatokat összefoglaló blog volt, tehát fokozottan áll rá az, hogy szerzői jogokat sértett."
Mindig az az erõsebb, aki nem tombol, hanem mosolyog. (japán közmondás)

Shaolin Bunny
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Shaolin Bunny » 2015.01.12. 16:30

Igen, ezt én írtam ki a ChiTaJa kínai-tajvani-japán FB-os csoportba, mivel ott én vagyok az admin. És én voltam konkrétan az, aki figyelmeztetést kapott a blog üzemeltetőjétől. Blogspot-os blogom van, a Doramaone is az volt, sőt ugye a Dorama Forever is blogspot-on volt eredetileg. Tehát valószínűsítem, hogy ezek nem véletlen egybeesések voltak.
No és megnéztem a DMCA által töröltetett dolgokat, mert ha valamire rákeres az ember, akkor az oldal alján a google kiírja, hogy mi lett törölve, és nagyon sok torrentes cucc linkje volt a találatok közt. És az ilyen bejelentett, szerzői jogsértős találatok 230 EZER találati oldalon keresztül vannak felsorolva. Hát... inkább semmit nem mondok. :) Ugye erre mondják, hogy jobb félni, mint megijedni.
Ami a fenti idézetben van, azzal meg nem írtam újat szerintem. Azzal mindenkinek tisztában kell lenni, ha képet, filmet, videót, zenét, feliratot tölt le-fel, az illegális dolog.

Erzsi! Megkérdezhetem, hogy miért kell itt a fórumon a letöltési linket spoiler-be tenni? - csak nem annak is köze van ahhoz, hogy mert úgy ha rákeresnek, akkor nem mutatja találatnak? -
Sorozat fordításaim:
Kép
Tervezett: Ice Fantasy

erzsi69

HozzászólásSzerző: erzsi69 » 2015.01.12. 17:30

Kedves Shaolin Bunny!

Az oldalt azért költöztettem át, mert nem akartam külön blogos és külön fórumos oldalt is csinálni. Így egy helyre került minden. Engem nem kerestek meg tiltott tartalmak miatt. Mióta volt a mega botrány, azóta nem igazán szeretek letöltési linkeket kiírni. Akkoriban sok sorozatunk volt megára feltöltve. Őszintén szólva megijedtem, hogy mi lesz, hisz ip-cím alapján simán lenyomozhatnak. Ha jól tudom, akkor azokat a tartalmakat már megsemmisítették.
Reménykedem abban, hogy ha spoilerben van a link, akkor nem adja ki találatnak. Bár ebben ugye, nem lehetünk biztosak. Gondoltam arra is, hogy a vendég szekciót lezárom. Ők azok, akik csak olvashatják a fórumot, de se hozzászólni, se letölteni nem tudnak. Ha lezárnám az oldalt, akkor csak a regisztrált felhasználók látnák a tartalmat. Regisztrálni idáig is bárki tudott, aki akart. Tehát ez nem lenne megkötve. Igazság szerint nem tudom, hogy mi lenne a legjobb megoldás. Egyelőre agyalok :)

Kata58

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2015.01.12. 17:57

:D Olyan gyönyörű Hoki dala, hogy biztos hogy megnézem az egész sorozatot majd,beleborzongtam annyira tetszik

62Rita

HozzászólásSzerző: 62Rita » 2015.01.12. 20:36

Ezt meg kell osztanom veletek, mert én még ilyen természeti jelenséget nem tapasztaltam az életem során. :o Dörög, villámlik
és hatalmas pelyhekben esik a hó, kb.2-3 centi a pelyhek átmérője.
Szia Unni! Hasonló jelenség volt nálunk szerdán. Este volt már, a redőnyt is lehúztam, és a csendes lakásban fordítottam. Egyszer csak
olyan hangokat hallok odakintről, amit akkor szoktam, ha zuhog az eső. Fel sem álltam a helyemről megnézni, mert biztos voltam benne,
hogy nem zuhog, hiszen reggel még -7 fok volt. Aztán hatalmas zajra lettem figyelmes, akkor már felhúztam a redőnyt, és kinéztem az
ablakon, hogy mi lehet. Alig akartam hinni a szememnek, úgy zuhogott, mintha dézsából öntötték volna, és még dörgött, meg villámlott is.
Tisztára mint nyáron! Eddig egyszer, tavalyelőtt tapasztaltam olyat, hogy februárban villámlott és dörgött, januárban még soha. Aztán amikor
a zuhogás abbamaradt, eszeveszetten elkezdett fújni a szél.
A tiéd a hó miatt még érdekesebb!

Kép

gabóci5

HozzászólásSzerző: gabóci5 » 2015.01.13. 09:21

Rita! Nálunk a múlt héten volt olyan időjárás, mint amiről írtál. Nagyon meglepődtem, tisztára olyan volt, mint egy nyári zápor; dörgött, villámlott, zuhogott. Ezt az egyik nap mínusz 10, másnap plusz 6 fokot csak a szervezetem bírja.

gabóci5

HozzászólásSzerző: gabóci5 » 2015.01.13. 10:11

Ma van a születésnapja Lee Seung Gi-nak. Isten éltesse sokáig.

Kép

gabóci5

HozzászólásSzerző: gabóci5 » 2015.01.14. 09:50

Koreában ma öt éve debütált a CNBLUE a Bluetory c. minialbummal. Gratulálok a fiúknak és további hosszú sikeres pályát kívánok, és sok-sok jó dalt.
Kép
Az "I'm a Loner" máig egyik kedvencem

Vissza: “Mindenféle”